Smerter i fødder

Birgittes billede

Hej..

Jeg startede med at løbe for ca otte ni uger siden, efter et besøg i "Løberen", og altså med gode løbesko.

Jeg har nedsunken forfod på begge fødder, og kunne godt mærke dem efter første løbetur. Jeg søgte lidt på nettet og fandt flere råd om at tape fødderne ind - så det har jeg gjort siden, hvilket har virket super godt. Lige en omgang tape, sådan lidt fast rundt om foden på det brede stykke/forreste trædepude.

Jeg løber tre gange om ugen, er startet op efter et begynderløbeprogram, og løber ca tre-fire km.

Nu er jeg desværre begyndt at få smerter i svangen. Jeg har en bule ud lige foran hælen, på indersiden af svangen. (dette har jeg hørt er typisk ved nedsunken forfod?). I denne bule har jeg ret kraftige smerter især på min løbedag (jeg løber om morgenen). - så jeg nærmest humper lidt rundt på ydersiden af foden. Jeg har forsøgt at massere den og strække den ud - men det hjælper ikke rigtig. Har I nogle gode råd??....

Mange hilsner og på forhånd tak - Birgitte

 

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Birgitte

Tak for din mail.

Nedsunken forfod og de problemer du beskriver nu, har ofte en stor sammenhæng. En nedsunken forfod kommer fordi svangsenen er i krampe.

Det får den til at trække i forfoden så leddene imellem foden og tæerne bliver trukket nedaf igennem trædepuden, og tæerne stritter. Ditte giver anledning til smerte fordi man begynder at gå rundt på selve knogler i fordoden, og knogler er noget af det mest ømfindige vi har i kroppen.

Så det jeg tror du mærker nu, altså din bule, det er den anden ende af svangsene, der hvor den sidder fast på hælbenet og knoglerne i din fodrod. Din optapeting er ret effektiv, og det er ikke fordi den har provokeret et nyt problem som sådan, problemet er at dine svangsener er i krampe.

Næste spørgsmål er jo så, hvorfor? Nu kender jeg ikke din alder men der er flere muligheder.

1) Den hyppigste årsag er at nerverne til svangsenen er generet oppe i bækkenet, en hyppig synder bag dette er operationer, Kejsersnit, maveoperationer, fjernelse af livmoderen, også selvom disse indgreb måtte ligge lang tid tilbage.

2) låsninger i fodens led, populært sagt et hold i foden,  som kan være rester af gamle forstuvninger, brækket fod eller andre uheld som er blevet provokeret af at løbe

Der er flere andre årsager fra andre dele af kroppen som ender med at give fodproblemer, men det er via sammen princip som nummer 1 og 2 jeg lige har beskrevet, så jeg kunne i første omgang godt tænke mig at høre om du kan sige ja til nogle af operationerne, eller har gamle skader på fødderne eller hjernerystelser/kraniebrud og så vil jeg gerne høre hvor gammel du er

MVH

Jesper

#2

Birgittes billede

Hej Jesper...

Tak for dit svar.. Det giver god mening for mig, det du beskriver om svangsenen.

Jeg er 35 år, og har døjet med fødderne siden min anden graviditet for 7 år siden. Jeg har født tre børn, og fik problemer med bækkenet anden gang, og helt slemt (bækkenløsning) tredje gang, for 4 år siden.

Jeg har for et halvt år siden fået fjernet livmoderen.

Jeg har altid troet at mine fodproblemer kom af at jeg under graviditeterne har haft en kraftig vægtstigning?

Det du har beskrevet giver mig lidt håb om at en nedsunken forfod ikke er en permanent tilstand? Jeg har haft god brug af MBT sko - men det er jo ikke de mest smarte ;-)

Mange hilsner Birgitte

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Birgitte

Det lader jo til at jeg ramte lidt plet med min formodning, så der er i min verden ikke nogen tvivl. Dine fodproblemer skyldes dit arvæv fra livmoderoperationen, og tidligere belastning fra 3 graviditeter. Denne ubalance er noget der sagtens kan genoprettes med behandling, så din nedsunken forfods diagnose er IKKE nogen permanent tilstand.

Mit bedste råd til dig er at opsøge en Osteopat,de er den eneste behandlergruppe jeg vil overlade et problem som dit til. De er de eneste som vil se den sammenhæng, jeg er selv færdiguddannet Osteopat til næste sommer, så det er derfor jeg også ser sammenhængen.

Jeg vil meget gerne hjælpe med at finde en osteopat til dig, hvis du bor i Københavnsområdet eller Sjælland er du velkommen hos os, vi har klinik i centrum af københavn, hvis du bor andensteds, så skriv endelig, så kender jeg flere der er bosiddende andre steder i landet, så send en besked om hvor i landet du bor, så finder jeg en der kan hjælpe dig

 

MVH

Jesper Birkedal

www.causaklinikken.dk

#4

Birgittes billede

Hej Jesper..

Det lyder til at være en rigtig god ide, at opsøge en osteopat.. Jeg bor i trekantsområdet, så der er lidt langt over til jer :-) Jeg kan læse at du tidligere har anbefalet både en i Billund og en i Varde.. Er de begge osteopater, og er det dem du stadig anbefaler?...

Vil lige tilføje at jeg fortsat løber hver anden dag - det gør ondt når jeg starter, men når fødder og ben er varme går det fint... Tænker at i det lange løb er det nok ikke så godt, men for en periode gør det vel hverken værre eller bedre?... Vil meget nødig gå i stå, når nu jeg lige er der hvor jeg begynder at være hooked...

Hilsen Birgitte

#5

Jesper Birkedals billede

Hej Birgitte

Hvis du bor i trekantsområdet, så er Mads Brønd i Billund den Nærmeste, han arbejder på klinik for fysioterapi i Billund,

Du kan sagtens fortsætte med at løbe, for smerten i din fod er en fejlbelastning og ikke en overbelastning, der er stor forskel ift hvad man kan og må med de to slags problemer. En fejlbelastning er ikke en overdosering af træningsmængde, det er kroppen der er ude af stand til at respondere ordentligt på det den bliver udsat for, i dit tilfælde løb.

Hvis man virkelig træner hårdt og intents ofte, så kan det godt føre til en overbelastning, med betændelse og hele pivtøjet, men det er sjældent jeg oplever det.

Så løb du bare videre og opsøg Mads i billund så er du i de bedste hænder

 

MVH

Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15599:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up