smerter i baglår pga. løb

Anne-Mette Thomsens billede

 Hej.
> Jeg har i mange måneder haft ondt i mit højre baglår, det er stille og roligt blevet mere og mere. Jeg har løbet i mange år, men de sidste par år har jeg løbet mere målrettet (x 3 ugentligt ml. 7-12 km). Jeg løber 5 km på ca. 25 min. og har løbet noget interval. I juni 2012 løb jeg en halvmarathon (2 timer). Endvidere styrketræner jeg (x 2-3 ugentligt) med tung vægt.
> For ca. 1 mdr. siden var jeg til hård intervaltræning 1½ time i skoven og mit baglår var helt smadret bagefter. Så holdt jeg 11 dages fuldstændig pause med både løb og styrketræning og tog så en lille forsigtig løbetur og jeg kunne mærke baglåret igen.
> Jeg har for en del år siden haft et hold i lænden, hvor jeg ikke kunne gå uden støtte, men det gik over stille og roligt. Det har jeg heldigvis ikke haft siden, men kan stadig nogle gange om ugen "mærke" min lænd, forstået på den måde, at det ikke gør ondt, men at den bare lige lader høre fra sig...
> Jeg styrketræner stadig x 3 ugentlig, men de sidste par uger har jeg ikke taget så meget vægt på i squats - lunges laver jeg slet ikke. Prøvede forleden en lille luntetur på 4 km og kunne mærke det i baglåret dagen efter.
> Jeg læste her på siden at man kunne teste låret ved at ligge på maven og holde benet i 90 graders vinkel og lade én holde benet og prøve at stemme imod - det kunne jeg uden smerter overhovedet.
> Jeg håber I måske har nogle gode råd til mig, da jeg virkelig gerne vil ordentligt igang med at løbe igen og slet ikke kan holde tanken ud at jeg måske ikke kommer til at løbe igen.

VH AM

#1

Jesper Birkedals billede

Hej AM

Tak for din fine beskrivelse. Det er jo et rigtigt godt tegn at du kan , og lave testen med at holde igen med benet og det efterfølgende ikke gør ondt, det vil det ofte gøre, hvis der er tale om en nerveskade eller fiberskade.

Men når du tidligere har haft rygproblemer, så kunne det godt være noget deroppe der driller, problemet er at det nogengang kan være længe om at lindres, men bliver heller ikke bedre af ikke at lave noget, så som så mange gange før, vil jeg helt klart anbefale osteopatien som din redning, til at finde ud af hvad det er der driller i dit baglår

MVH Jesper

p.s. sig til hvis du har brug for at finde en der hvor du bor

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk