Smerter grundet bredde fødder

snegleløbers billede

Hejsa...

Jeg er en pige på 26 år som holder meget af at løbe. Desværre er jeg aldrig rigtigt kommet igang. Problemet er at jeg har store udfordringer med at finde et par sko jeg kan løbe i uden smerter. For snart 5 år siden havde jeg et par Adidas jeg passede fint, og jeg løb ca, 7 km i 2 x ugentligt.

Jeg har nu i halvandet år forsøgt at finde et par sko jeg kan passe. Problemet er at jeg har meget brede fødder (midten af foden), og efter 5 min løb begynder fødderne allerede at smerte. Som om mine fødder blir snørret helt sammen. Det gør vanvittigt ondt, og gør at jeg må droppe at løbe.

Jeg har købt sko i Kaiser sport hvor jeg fik lavet et par mi-adidas..hvilket var en katastrofe. Jeg har stadig ar på fødderne efter at ha løbet i de sko. Sidste gang købte jeg så et par New Balance i MarathonSport, hvilket heller ikke gik. De var alt for store, og jeg måtte vente 2 mdr. på at de blev bestilt hjem.

Jeg har i sidste uge været dernede igen for at købe et nyt par. Men prøvede dem på løbebåndet i fitnesscentret i fredag, og måtte stoppet efter 4 min grundet smerter. :----(

Jeg er snart rigtigt rigtigt ked af ikke at kunne kommer igang med at løbe... vil helst ikke opgive, men er snart lige ved.
Har i oplevet andre med det problem? Jeg har prøvet at få lavet et "kugle-indlæg", som gør at min fod blir trykket op i midten. Det gør at de ikke er så brede. Desværre gjorde det at jeg fik smerter i min den sene ved knysten. Men afhjalp problemet med at fødderne blev klemt.

Håber MEGET i måske har et forslag til en løsning. Ved i om man kan få lavet speciel-desginet løbesko nogle stedet?? (er har forrestene en smule indad-pronation)

Glæder mig til at høre fra jer
Hilnser
Jannie

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Jannie lyder som et drilagtigt problem du har fået dig, og lad mig sige med det samme, jeg tror ikke problemet er dit skovalg, jeg tror problemet ligger i din fod, og det er ikke fordi den er bred. Jeg har set mange fødder i mine tid, brede, smalle, korte, lange, med og uden deformiteter. Med mindre din fod er direkte deform, så er det IKKE din brede fod der gør det, for så skal den være ekstrem bred. Det jeg tror der er dit problem, er låsninger/blokeringer i din fods led, og det svarer til at have et hold i ryggen, du har bare et hold i foden. Og hvis ikke dette bliver behandlet, så tror jeg du kan blive ved og ved med at lede efter nye løbesko. Når ikke der er nogen af dine sko/indlæg der har afhjulpet dine smerter, så er der noget i vejen i din fod, men ikke noget alvorligt, lad mig understrege det. Men at skifte sko/indlæg hele tiden uden det hjælper, svarer til at forsøge at fjerne et hold i ryggen ved at skifte løbetøj. Der skulle have været en effekt meget tidligere i dit forløb, hvis det var de rigtige sko, der skulle være løsningen på dit problem. det jeg vil anbefale dig, er at få en osteopat til at kigge på din fod, for der må være noget i din fod der ikke arbejder som det skal, og jeg vil gerne være behjælpelig med at finde en behandler i dit område med venlig hilsen Jesper Birkedal

#2

snegleløbers billede
Hej Jesper. Undskyld mit sene svar... og tusinde tak for dit svar. Jeg er rigtigt rigtigt glad over endelig at få en anden forklaring på mit problem. Det er første gang jeg nogensinde har hørt den forklaring nævnt. Min fod er bestem ikke deform på nogen måde, nok bare en anelse bredder end gennemsnittet. Jeg har aldrig før hørt om en låsning/blokering i foden. Men faktisk kommer jeg til at tænke på, at hver gang jeg har haft en skade, vreden om på foden eller lignende, så har det sjældent været anklen - men selve foden (inde i foden) at smerten har været opstået. Så din forklaring gir mere logik end jeg havde turde håbe på . Jeg vil meget gerne bede om hjælp til at finde en behandler til en osterpat hvis du mener det vil kunne hjælpe. Jeg bor i gentofte, og arnbejder i Herlev. Kommer desuden ofte omkring Frederiksberg/Kbh NV. Men ellers køre jeg gerne efter en kvalificeret behandler. Ser frem til at høre fra dig igen. Og endnu engang tak for dit svar. Mange hilsner Jannie

#3

Jesper Birkedals billede
hej Jannie ved ikke om du har selv har fundet en behandler, har selv været på ferie, men vil gerne tilbyde dig selv at kigge på din fod. Min klinik ligger ved kongens have, du kan se mere på [url]www.causaklinikken.dk[/url] nu kender jeg lidt til din historie, hvis andre dele af københavn passer dig bedre, så finder jeg en behandler til dig der venlig hilsen Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15432:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk