smerte og krampe fra knæet og ned

Jonas Hvid Nielsens billede

Hej

Jeg er forholdsvis ny til løb. jeg har løbet den seneste måned 3-4 gange om ugen ca. 4,4 km. Jeg oplever dog desværre voldsomme smerter og krampelignende symptomer i skindeben og fødder. desuden har jeg på det seneste oplevet smerter foran på hoften. jeg tror selv at denne smerte i hoften skyldes at jeg på grund af smerten i skindeben og fødder, løber "forkert". Min mor er selv uddannet fodterapeut og har fortalt mig at jeg pronere en del. Jeg har derfor bestilt nogle pronationssko, som jeg håber kan løse mit problem. Mit spørgsmål er dog, hvad jeg skal gøre, hvis skoene ikke hjælper og er det normalt at få så ondt i skindeben og fødder?

 

Jonas

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Jonas

Tak for dit indlæg. Som så mange gange før med løbeproblemer, så er der mange forskellige årsager bagve, og skinnebensproblemer er også et hyppigt symptom hos løbere, og paradoksalt nok når du nævner sko, så er min erfaring at der er mange der bruger anti pronationssko, hvor det slet ikke er nødvendigt, og det kan få flere af skinnebensmusklerne til at reagere negativt med smerter. Generelt så er det ikke normalt at du skal have så ondt, der er noget der ikke arbejder rigtigt i din krop. 

Derfor er det så uhyge vigtigt at du bliver tilset at en af der kan se lidt dybere på kroppen, end bare et par sko, for der er et endnu mere paradoksalt tvist på skinnebensproblemer og løbesko. 

rigtigt mange mennesker sidder generelt for meget ned i dagligdagen, og det sætter mange aftryk på kroppen, et af dem er at vores bækken bliver stift og vores hofter begynder at rotere udad, så vi lander lidt som charlie chaplin, bare i mindre grad. når dette mønster starter så øges tendensen til at overpronere, og det skyldes at man kommer til at lande anderledes på den mellemste del af foden, og hvis du så bliver filmet på et løbebånd, så ligner det at du overpronerer, men faktisk kan meget af den overpronation sidde som stivhed i hofter og bækken. 

Paradokset opstår ved at du i mange tilfælde vil få udleveret et par antipronationssko, fordi videoen siger du overpronerer, og med dine symptomer i skinneben, jamen så virker skoene, de bremser pronationen og herved aflastes dine skinnebensmuskler, og HURRA symptomerne er væk, MEN MEN MEN. 

din overpronation bremses nu igen og igen og igen, skinnebenene er glade, men resten af benet, og lænderyggen og flere andre områder i kroppen kan ikke lide det, så 6 mdr eller et år efter du fik dine antipronationssko, har du nu ondt nye steder, sat i gang af selv samme sko, men du husker skoen som god, fordi den hjalp. Men nu laver den i virkeligheden ravage andre steder, ALT dette kan i virkeligheden være sat i gang af stift bækken og stive hofter, DERFOR er det vigtigt at nogen kigger din krop grundigt igennem. 

Når alt dette er sagt, så skal der heller ikke hvile nogen større forbandelse over antipronationssko. så det jeg vil bede dig om det er at teste dine nye sko og se effekten på dine skinneben og fødder først og fremmest. 

1) hvis skoene hjælper, så er det jo dejligt, vær dog opmærksom i det næste stykke tid, om du får andre symptomer i knæ hofter, balle og ryg først og fremmest, men sågar også hovedpine. hold ekstra godt øje hvis du begynder at løbe hurtigere og flere kilometer

2) hvis skoene gør det værre, så vil jeg anbefale at du bliver kigget igennem af en osteopat, for netop at se om der skal sættes ind med noget forebyggende behandling et andet sted. 

3) hvis skoene hverken gør det værre elle bedre, så vil jeg også anbefale at der bliver kigger lidt på din krop, for at se hvad det er der driller

 

håber det hele giver lidt mening

mvh Jesper

 

#2

Jonas Hvid Nielsens billede

Jeg kunne ikke have bedt om et bedre svar på mit spørgsmål, tusind tak for dette. Jeg har i mellemtiden fået skoene og mærkede ikke så meget til mine skinneben. Men oplevede stadig den voldsomme smerte i mine fødder. Jeg tror jeg vil tage til en proffesionel, som kan fortælle mig om der er noget jeg skal arbejde på, før jeg fortsætter med at løbe.

 

Jonas

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up