Sko

Nordboens billede

Jeg løber i neutrale sko efter anbefaling fra butik og fysioterapeut. Jeg havde noget vrøvl med Hamstringsmuskelen og fik noget fysioterapi 3 gange og lærte øvelser for at styrke baldemusklerne. Ved samme lejlighed bad jeg fyssen om at tjekke skoene. Jeg har en let pronation på højre fod, men har alligevel fået at vide at neutrale sko er det bedste - evt med et lille blødt gummi-indlæg under forfoden. Jeg løber i øjeblikket ca 35-40 km om ugen - og planlægger at øge distancen.
Det sker at jeg får lidt ondt under trædepuden bag højre storetå - normalt løbes det væk, men kan være lidt generende. Nu skal jeg have nye sko - hvad køber jeg? Neutrale eller er der noget jeg kan gøre for trædepuden? Smerten kan ind i mellem også føles selv om jeg ikke løber, men er altså ikke noget der forhindrer bevægelse.

Venlig Hilsen
Nordboen

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Nordboen

Smerter under forfoden, har ofte noget at gøre med valg af sko, umiddelbart vil jeg også anbefale en neutral sko, uden at have set din fod. Hvis du har tendens til at have en høj vrist, så falder forfoden nemt en smule ned, og det kan genere trædepuden, for knoglerne begyndet at presse dig ud igennem trædepuden, og så får man ondt, specielt ved løb hvor trykket på trædepuden er større.
Det der kan drille dig, kan ligge i foden, lidt nedsat bevægelse i det led, hvor pronationen foregår, eller også ligger det i hoften/bækkenet. Hvis der er mangel på bevægelse heroppe, så løber man typisk lidt anderledes på foden, ubevidst.

Så i første omgang, synes jeg du skal fortsætte i neutrale sko, hvis smerten bliver ved, så opsøg en osteopat, det kan hjælpe dig til at finde ud af hvor problemet kommer fra

Venlig hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15419:

Tina Schrøders billede
Er langdistanceløber, halve- & hel Marathon.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk