Skade i hoften!!

Jenss billede

Døjer med en irriterende skade i hoften, som jeg ikke helt ved hvad er. Kan ikke sætte ord på det præcise sted på dansk, men vil mene at det er "iliac crest" altså hoftebenskammen tror jeg, som gør ondt. Imens jeg løber kan jeg ikke mærke noget, men i dag har jeg været ude på en lang tur (8-11km) og efter løb/træning kan jeg typisk mærke skaden.

Den har stået på længe nu, omkring 1 måned og har ikke haft en speciel pause, men løb bare videre da skaden startede. Nu har jeg så haft en pause på omkring 2 uger, hvor jeg har dyrket alternativ træning som cykling og roning, og begyndte i denne uge. De første 3 træningsdage gik fint, hvor jeg løb mellem 6-7,5 km uden stor intensitet og det gik godt.

Løb idag omkring de 8-11 km, og kan igen mærke skaden efter løb. Hvad kan jeg gøre? Har ingen anelse, og håber at i vil komme med nogle gode råd, og har bedre forstand på dette end jeg.

På forhånd tak

#1

Jesper Birkedals billede

Hejsa

Din skade omkring iliac crest lyder meget bekendt. Der er mange muskler der hæfter omkrin hoftekammen som det hedder på dansk, disse muskler bliver typisk overbelastet, hvis man har mangel på bevægelse i bækkenet, eller et vrid i bækkenet. Dette sker hyppigt for løbere, og kan ofte have relation til foden. Manglende bevægelse i foden kan påvirker bækkenet meget, og hermed overbelaste de muskler du har ondt i nu.

Du reagerer klassisk på muskelsmerter, som typisk kommer efter at man har været aktiv.

Det jeg vil anbefale dig er at få en osteopat til at kigge på dig, for at finde ud af hvad der tvinger dit bækken til at vride og herved give dig smerter.

MVH
Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15417:

Jesper B. Jensems billede
Løber lidt af hvert fra 3 km til marathon og lidt trailløb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk