Problemer med højre hofte

Nicolais billede

Jeg har efter Ekstra Bladet City løb døjet med problemer i højre hofte og jeg har brugt lang tid på at strække ud efter dette løb. Jeg tog så en stille og rolig tur i torsdags, men efter ca. 5 km måtte jeg give op som følge af smerter. Smerterne er der ikke, når jeg går, men når jeg løber eller går ned af trapper. Smerterne er ikke helt så udbredt. Jeg har derfor besluttet mig for at søge en fysioterapeut for at komme nærmere problemet. Jeg vil også meget gerne have et par råd fra nogle eksperter herfra evt til hvilke fysioterapeuter, der er gode?
Jeg har holdt pause fra løb siden i torsdag og kan mærke nogen forbedring.

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Nicolai

Nu er det ikke så nemt at diagnosticere uden at have set dig, men kan se at der er en anden i forummet der spørger til hoftesmerter. Og dette problem er meget meget hyppigt hos løbere. Hvorfor er så næste spørgsmål?

Det hyppigste problem omkring hoften for løbere er en muskel. Den dybe hoftebøjer, (psoas musklen) Grunden til at du har ondt i den ligger i foden. Dette skal selvfølgelig forklares.
De flests løbere får foretaget en løbestilsanalyse inden de skal vælge de rigtige sko, noget som stort set alle sportsbutikker og løbebutikker har udstyr til. Langt de fleste får at vide at falder ind på foden. De overpronerer. Dette er også ganske rigtigt. MEN MEN MEN MEN MEN. At kigge på fodstillingen alene er i mine øjne HELT forkert. Det svarer til at køre din bil på værksted og de kigger på dine dæk, men glemmer at kigge ned i motoren.

Alt for mange løbere kommer i antipronationssko, fordi deres løbestilsanalyse ganske rigtigt viser at de overpronerer. MEN vi har brug for at kunne pronere i vores fod for at kunne stødabsorbere ordentlig i vores ben, hofter, lænd og bækken. Mange mænd har et lukket bækken med indadroterede hofter, det betyder rent mekanisk at hvis du fjerner pronationen i deres fod, ved hjælp af sko, eller endnu værre sko+indlæg, så bliver affjedringen ibenet stort set ligesom et kosteskaft. Det reagerer din hoftebøjer (psoas) på ved at trække sig sammen og BINGO = ondt i hoften, ofte stivhed i hyggen, smerter i benet og meget andet.

Min pointe er uden at kunne sige det med sikkerhed, så skal du vælge en behandler der ved noget om hofter, bækken, fødder og løbestil, mit råd en osteopat.
Hver evigt eneste uge, siger jeg til mange løbere at de skal ud af deres tunge antipronationssko, for det er dem der driller dem. I mine øjne så kan det ikke passe at vi fra naturens side alle har dårlige fødder, det stemmer ikke.

Det blev en lang smøre.
Mit råd
Stræk lidt ud på din hofte som du har gang i, det forhindrer at musklen trækker sig for meget sammen.
Find en behandler der kan sige præcis hvilket fodtøj du skal have, og ikke bare sige til dig at du overpronerer, for det gør stort set næsten alle mennesker.
jeg hjælper gerne med at finde en behandler i dit område, hvis du har problemer

Venlig Hilsen
Jesper Birkedal

#2

Nicolais billede

Hej Jesper

Mange tak for dit råd og jeg vil meget gerne have hjælp fra dig til at komme videre. Jeg har fået ok fra min sundhedsforsikring til 5 behandlinger ved en fysioterapeut og det kunne være optimalt, hvis det evt er muligt at få en tid inde hos jer i denne uge, da jeg meget gerne vil have en afklaring på dette problem? Jeg vil tage begge de par sko med, som jeg bruger til løb.

Har du evt nogle gode links til strækøvelser?

Du er meget velkommen til at kontakte mig på 26846699, så vi kan aftale nærmere

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15492:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk