Ondt under ribben.

Minnas billede

Hej!

Jeg hedder Minna og er 14 år.

Jeg løber ca. 2 gange om ugen, for det meste på stier ved strand og oftest er min ture mellem 6-10 km.

For ca. 3 måneder siden begyndte jeg at få smerter under mit højre ribben, når jeg løb.

Det er ikke hver eneste gang jeg løber, at smerterne kommer men det er som om, at de kommer oftere og oftere.

Smerterne gør, at jeg næsten ikke kan fortsætte og noge gange må stoppe og sætte mig på hug.

Andre gange kan jeg "nøjes" med at sætte en hånd på stedet, hvor jeg føler smerten kommer fra, for at lette det lidt.

Smerten kommer også nogen gange bag på ryggen/siden men altid i højre side.

 

Jeg har læst meget om smerter under ribbenet på nettet, men har endnu ikke funet noget, jeg umiddelbart kan relatere til.

Jeg læste så noget om, at det kunne hænge sammen med nakkesmerter, hvilket jeg har.

Så ville høre om mine nakkeproblemer kunne være skyld i min smerte under ribbenet når jeg løber, eller om det er noget andet.

 

Mvh Minna :-) 

#1

Jesper Birkedals billede
Hej minna Det er helt rigtigt at stivhed eller smerter fra nakken kan give dig gener omkring ribbenene, grunden til dette er at vores mellemgulv (diaphragma) musklen vi trækker vejret med sidder fast oppe under ribbenene, og nerverne til den kommer fra 3-4-5 nakkehvirvel. har man spændinger i den kan det tit opleves som de gener du beskriver, særligt under fysisk aktivitet fordi der skal musklen bruges eksplosivt og hvis den er spændt så kan den gøre ondt. Så nøglen til dine gener kan sagtens komme fra nakken. Næste spørgsmål er så hvorfor din nakke driller?? Hvor længe har din nakke drillet, fordi du er som 14 årig inde i en speciel periode For nervesystemet, vores kranie vokser meget i 13-14 så derfor kan mange steder I vores krop pludselig gøre ondt ud af den blå luft Så hvor længe har din nakke drillet??

#2

Minnas billede


Hej Jesper.

 

Jeg har haft nakkeproblemer i ca 2 år nu.

Jeg har fået taget et røngentbilled, blevet MR skannet, fået taget blodprøve, været til fysioterapeut flere forskellige steder, været på sygehuset med det, været til psykolog for at se om det kom af noget psykisk og prøvet shockwave ved en fysioterapeut.

 

Men selvom man godt har kunne se og mærke at jeg er meget spændt op er der ikke rigtig nogen der kan fortælle mig præcist hvorfor jeg har det eller hvad jeg kan gøre ved det.

Jeg er nu blevet henvist til Odense sygehus fordi vi har en mistanke om det måske kan være HPV vaccinen som jeg har fået alle tre af.

Jeg har også svømmet, købt en varmepude - den med riskorn i og prøvet mindfullness for at slappe af i min nakke.

Men intet har haft en længerevarende virkning!

Mange tak for dit hurtige svar :-)

Mvh Minna.

#3

Jesper Birkedals billede
Hej minna TAk for uddybende svar, der er jo mange vinkler at Tage på dine symptomer. Ift hpv så synes jeg ofte at det mere sætter sig som systemiske gener, Såsom træthed kvalme, uoplagted etc, men igen alt er muligt Jeg kunne anbefale mange ting til dig. En Osteopat vil være oplagt til at konstatere om det med dine ribben skyldes skævheder og skavanker i kroppen Hvis du har flere gener fra hpv, og ikke får hjælp fra det offentlige system Kan jeg anbefale www.secondopinionclinic.dk Det er en holistisk lægeklinik i Herlev der arbejder med funktionel Medicin, og ofte kan rette op på de ting som det alm system giver op overfor F.eks hpv reaktioner, stofskifte problemer, fordøjelsesbesvær, cancer, gigt osv. Håber det kan hjælpe dig lidt på vej Mvh jesper

#4

Minnas billede

Hej Jesper.

Mange tak for anbefalingerne og de gode råd.

Det har helt klart hjulpet mig og givet mig nogle ting at overveje og tænke over.

Jeg sætter stor pris på din hjælp.

Mvh Minna:-)

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15489:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk