Ondt i hælen

morgenmands billede

Hej Eksperter, Jeg er begyndt at få ondt under hælen når jeg løber.
Det´er blevet være og være, jo mere fart jo mere ondt.
Det gør ikke ondt når foden er i hvile, så nu har jeg forsøgt mig med en løbepause på 10 dage indtil nu Sad jeg løber normalt 35 km om ugen som tempo, interval og lidt distance.
er det en god ide at holde en pause for hælens skyld.

Morgenmand

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Morgenmand Du har gjort det helt rigtige at forsøge med pause først. hvis det er en lille overbelastning, kan man ofte nå at bremse den ved at holde lidt pause. Hvis ikke pausen hjælper, så er der sikkert noget andet i vejen. Smerter omkring hælen der vil de fleste med det samme tænke hælspore. Men der findes rigtigt mange differentialdiagnoser til hælspore, som oftest er det jeg finder hos de patienter jeg behandler med hælsmerter. I dit tilfælde tror jeg ikke du har en hælspore, for den gør ondt i hvile og stort set på alle tider af døgnet. Derimod så tror jeg du har en fodrodslåsning, dvs. en knogle i foden der ikke kan bevæge sig frit, det kan nemlig give de problemer du beskriver med jo hurtigere du løber, jo mere smerte. Hvis ikke pausen hjælper dig, kan du prøve at undgå intervallerne og det høje tempo en uge til to og kun løbe distance, er smerterne der stadig så skal du opsøge noget behandling, hos en der har erfaring med løbeskader af den her karakter, jeg er gerne behjælpelig med at finde en behandler i dit område.

#2

morgenmands billede
Super, jeg er oven på igen efter 3 ugers pause begyndte jeg at løbe udholdenheds træning 3 gange om ugen 10-15 km. Det har jeg nu gjordt i

#3

morgenmands billede
Super, jeg er oven på igen, efter 3 ugers pause begyndte jeg at løbe udholdenheds træning 3 gange om ugen 10-15 km. Det har jeg nu gjordt i 4 uger og hælen har det fint :;-)

#4

Jesper Birkedals billede
perfekt, godt at høre det gik i selv igen, den hårde interval træning kan nogen gange provokere lidt småirritationer omkring hælen, mest pga den ekstra belastning der er på hælen ved intervaltræning. Men håber du har fået taget det i opløbet, God jul

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk