Ondt i foden efter løb

Camilla Borgs billede

Hej
Jeg har løbet regelmæssigt i omkring et år og gennemført et ½ marathon for et par måneder siden uden problemer. For en lille uge siden fik jeg nogle timer efter en længere løbetur (18 km) i stille og rolig tempo temmelig ondt i højre fod. Smerten sidder på ydersiden af foden, lidt under knysten og også nogle gange under hælen. Det gør kun ondt når jeg belaster foden. Jeg har stoppet helt med at løbe og prøver at holde den i ro, men synes ikke det bliver bedre. Kommer is på 3-4 gange dagligt.

Kan i hjælpe mig med at komme i bedring ?

Med venlig hilsen
Camilla

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Camilla

Det lyder som om at du haroverbelastet din fod en smule. Hvis det er muskler der har gjort ondt på dig, så skulle ro og is have hjulpet. Men det lader ikke til at være tilfældet.
Så jeg tror at du har en fodrodsknogle eller to der ikke sidder rigtigt i din fod, dette er en hyppig skade, og kan også opstå som en overbelastning. Problemet med den er at den ofte ikke går i sig selv ved at give foden ro. Rent mekanisk så sker der det at du begynder at belaste foden meget på ydesiden, som du selv beskriver.
Jeg ville opsøge en osteopat, som jeg tit anbefaler herinde, de er rigtig dygtige til hurtigt at få fundet kilden til problemet
Står gerne til hjælp, med at anbefale en i dit lokal område

venlig hilsen
Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15492:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk