Olie fra hørfrø

lasseandersenodenses billede

Hej.

Jeg søger nogle råd ang. olier fra hørfrø.

Jeg løber ret mange km. og har hørt om udos choise, men har samtideg hørt at man kan nøjes med at spise et par skefulde hørfrø og opnå den samme virkning. Men er der andre frø sorter som man kan tage med for at få større dækning af de gavnlige olier???

Lasse

#1

Mobbes billede
Hej Lasse Olie fra hørfrø også kaldes livets olie har jeg god erfaring med. Man skal købe det hos helsebutikker og det skal stå på køl. Jeg laver en frugt smottie hver dag af økologisk frugter (igen mælkekprodukter) og så tilsætter jeg 3-5 tsk. livets olie. Olien smører leddene og kan ikke smages i en evt. drik.

#2

lasseandersenodenses billede
Hej hvor køber du det olie og hvad koster det? Hvad er forskellen på at spise dem som frø fra posen også drikke den koldtpressede olie? Lasse

#3

lasseandersenodenses billede
Hej har netop været ud og købe koldpresset hørfrø olie. der står ikke noget ang. dossering. Hvad skal man regne med???? Lasse

#4

lasseandersenodenses billede
Hej Admin. Venter spændt::-) Lasse

#5

Mobbes billede
Hej lasse Kan evt. anbefale dig at læse om kost og træning på siden [url]www.alun.dk[/url] jeg har hentet enormt meget inspiraton derfra. Prøv at brug lidt tid på at "sappe" rundt på siden og læs de han egenligt skriver det er ret spændende læsning. mht. dosering af hørfrø olien er det nok forskelligt fra person til person og hvad du også ellers indtager af sundt fedt udover. ;;-)

#6

Peter Sergios billede
[QUOTE=lasseandersenodense;3315]Hej. Jeg søger nogle råd ang. olier fra hørfrø. Jeg løber ret mange km. og har hørt om udos choise, men har samtideg hørt at man kan nøjes med at spise et par skefulde hørfrø og opnå den samme virkning. Men er der andre frø sorter som man kan tage med for at få større dækning af de gavnlige olier??? Lasse[/QUOTE] Hørfrøolie indeholder en blanding af vigtige fedtsyrer af omega-3 og omega-6 type samt karotener (forstadier til A-vitamin) og E-vitamin(antioxidant). Olien indeholder også lignaner, der er en type plantestoffer med østrogenlignende virkning og gavnlig indflydelse på hormombalancen. dog skal det lige siges at med en varieret og ganske almindelig kost kan du opnå samme indtag af disse næringsrige næringsstoffer, så det er hva dine penge pung siger....men jeg kunne godt tænke mig at vide lidt omkring hva du mener med at de skulle smøre ledene, hvordan har du forstået dette budskab? og hvilken virkning er du mener du opnår ved at spise disse olier ? vh Peter ::-)

#7

lasseandersenodenses billede
Hej og tak for svaret. Jeg ved ikke om det "smøre" ledene. Men jeg har læst at en del ultraløbere anvender produktet Udos Choise og lign produkter. Lasse

#8

Peter Sergios billede
Udos er et fint produkt og ja, det skader ikke og spise det, men hvor meget løber du da om ugen og hvad er dine mål med dit løb ? Er du eliteløber eller motionist ? For der er skam ingen grund til at anvende kosttilsud med mindre man virkelig har behov for det - altså hvis du har et mega højt energiforbug dagligt. Men selvfølgelig er det op til en selv. Det giver bare ingen yderligere effekt med mindre man virkelig har behov for det. Sådan er det også med andre kosttilskud som protein, kreatin, osv. man kan nøjes med en god varieret kost, men det kan også være svært nok i sig selv ;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15599:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up