Nedsunken forfod mm.

Riccos billede

Hej


Jeg har læst følgende tråd
http://www.motionslob.dk/brevkasse/smerter-i-f%C3%B8dder vedr. grundlæggende årsag til høj svang/nedsunken forfod. I August 2016 fik jeg ifbm. en gåtur et træthedsbrud i 3. mellemfodsknogle, og ved efterfølgende MR scanning fandt man en senesknude der udsprang fra 4. mellemfodsknogle. Blev opereret med udboring af cyste i 4. mellemfodsknogle og transplantation af knogle fra hælen. Jeg er ikke blevet istand til at gå/stå mere end et par minutter efter skaden grundet smerter i for/mellemfod. Jeg har for høj svang på højre fod og nedsunken forfod + hammer tæer, især 3 og 4 mellemfodsknogle. Jeg har prøvet mange forskellige behandlingsformer siden operation, inkl. en Osteopat, men uden blivende effekt. Jeg er interesseret i at høre om I kan anbefale en behandler der kan finde den grundlæggende årsag til mine fejlstillinger i H. fod. Gerne lokaliseret i nærheden af Aarhus. Håber I har et "guldkorn", for jeg er virkelig presset ifht. at få min grundlæggende førlighed tilbage!
 

Mvh.

Den desperate

 

 

#1

Jesper Birkedals billede

Hej til den desperate. 

 

Det lyder heller ikke som nogen særlig fed situation du er havnet i. Først og fremmest så må man jo gå ud fra at kirurgen har fikset det de skulle, så det "unormale" ligger i hvorfor du ikke har bedre førlighed og færre smerter

Jeg oplever TIT at en del patienter har smerter efter operationer, ofte det sted de er blevet opereret, andre gange også nye steder

Det område du er blevet opereret, vil jo selvfølgelig være påvirket og særligt når du er opereret i knoglevæv, for knoglevæv er noget af det væv med flest nervetråde i. Men igen, det ulogiske er hvorfor du stadig har ondt. 

OG

jeg vil næsten gætte på at flere af de behandlere du har været hos har behandlet din fod, eller måske din ryg??? jeg oplever tit at patienter med smerter som dig har brug for at få hele deres nervesystem behandlet, og man skal ikke starte der hvor folk har ondt. Hvis man kunne finde 100 personer der har fået samme operation som dig, og udspurgte dem til hvordan det går, vil man uden tvivl finde en del hvor operationen har været en succes, det går skide godt, andre vil sige det har hjulpet men de har stadig gener, så er der dig, og sikkert også nogen der har det endnu værre en dig, og lægerne vil ikke kunne differentiere i hvorfor du har det som du har det og hvorfor andre ikke har, de kan tilbyde en ny operation oftests eller smertebehandling. 

 

Min erfaring med en situation som din, er at ALLE de belastninger vi påfører vores nervesystem, og det er vores muskler vores knogler, vores fordøjelse, vores psyke, generelt ALT det stress vi påfører den har en tendens til at bide os i røven på et tidspunkt, og når kroppen så spidsbelastes, f.eks din operation, så er slutresultatet ikke som vi ønskede. 

 

Så i dit og mange andres tilfælde så retter jeg ofte fokus på at få hele central nervesystemet til at slappe af FØR man begynder at kigge på din fod, for den vil bare blive ved med at overreagere lige meget om man masserer den, sætter nåle i den, knækker i fodens led, giver den indlæg, for problemet ligger et andet sted. 

 

Derfor inden jeg evt sender dig til en anden, kunne jeg godt tænke mig at lige høre, om din fod reagerer på et bestemt stræk. prøv at sætte dig på kanten af din send, med strakte ben, og tæerne peget mod loftet, så tager du hænderne bag nakken og trækker langsomt hagen ned mod brystet og runder i ryggen, så mærker du sikkert en brændende fornemmelse i ryggen, eller måske lidt i benene, sid i denne stilling 1-1.5 minut og lad det nive/brænde i ryggen, prøv herefter øjeblikkeligt at gå på dine fødder og fortæl mig om de gør mindre ondt af at have lavet det stræk. 

 

mvh Jesper

#2

Riccos billede

Hej Jesper

Tak for dit svar. Først så er det korrekt at kirurgen ikke kan finde flere problemer efter operation. Ifbm. en 2nd opinion hos anden kirurg konstaterede han let nedsat bevægelighed i ankelled med strakt knæ. Han foreslog en deling af senespejl i akilles sene med henblik på forlængelse af denne.. Dette indgreb har jeg selvfølgelig ikke lyst til/tro på vil løse mit problem.

Lyder til du har en pointe ifht. problemer med central nerve system. Jeg har forsøgt med den strækøvelse du foreslår, men kan desværre ikke mærke nogen entydig effekt i foden.

Mvh.

Ricco

#3

Jesper Birkedals billede

Hej Ricco. 

jeg tror stadig der ligger noget i dit nervesystem. Jeg kender et par stykker, men John Noesgaard www.praksisforosteopati.dk er super skarp :)

mvh Jesper

vil gerne høre en update efter der er blevet kigget på det

 

#4

Riccos billede

Hej igen

Jeg har kontaktet John, så må vi hvad han siger til det? Skal nok vende tilbage med info.

Mvh.

Ricco

#5

Riccos billede

Hej igen Jesper

Jeg har nu fået 7 behandlinger hos John, men desværre ingen effekt. Ved ikke lige hvad jeg skal gøre nu.. Har du andre forslag?

Mvh.

Ricco

#6

Jesper Birkedals billede

Hej Ricco

så vil jeg evt prøve en anden osteopat eller en anden behandligsform for et se om det har nogen effekt

 

mvh 

Jesper

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up