Menisk skade / operation?

birgit møllers billede

Hej

Har fået MR-scannet mit knæ og resultatet var at der var en horisontal gående ruptur af mediale meniskens baghorn gennembrydende undersiden tæt ved den indre læbe. Med andre ord, jeg har et brud på menisken og er blevet tilbudt operation. Har dog aftalt med privathospitalet at jeg ser tiden an et par mdr.

Problemet startede for 3,5 md siden hvor jeg under en løbetur vred let om, og efterfølgende fik et hævet knæ og (kun lidt) ondt i knæet, som klikker når jeg går op og ned af trappen. Kan ikke/tør ikke sidde på hug, da det provokerer smerte. Jeg har løbet nogle småture 2 min gang, 3 min løb, total 20-30 min, 1-2 gange om ugen.

Har sideløbende gået hos en osteopat 5 gange, som har fundet en skævhed i hoften, som han mener er grunden til knæproblemerne. Han har anbefalet mig at vente og se tiden an, om ikke det løser sig uden operation. Mine symtomer er hverken blevet værre eller bedre i de mdr. som er gået.

Jeg har forsøgt at søge information på nettet, men det er meget blandet svar, som kommer her.  Har senest læst at man kan få slidgigt af at løbe med en menisk-skade. Er det rigtigt? For så vil jeg da stoppe med at løbe :-( :-(

Nu er jeg i syv sind om jeg skal lade mig operere alligevel, nu da er ikke er nogen bedring at spore.. Vil bare gerne til at løbe igen.

 

 

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Birgit Tak for din mail. Det er jo altid et vigtigt spørgsmål at stille sig selv som behandler, om det man ser på scanning og røntgen matcher de symptomer patienten har. Jeg har tit i bagklogskab tænkt om nogle af de patienter jeg ser i virkeligheden skulle have været opereret, fordi operationen ikke afhjalp symptomerne. Samtidig skal man heller ikke som behandler stirre sig blind på at intet må blive opereret. Omkring knæ og meniskskade, så har jeg oplevet rigtig mange i din situation, hvor der er konstateret en skade på menisken, men patienten er faktisk i stand til at løbe og træne uden problemer. Det eneste de er hæmmet i er som du beskriver, yderstillinger, heriblandt hugstilling. Nogen undgår bevidst disse stillinger. En situation som denne kan stå på i flere år hvor tingene kører lidt op og ned. I sidste ende kommer det ofte til at handle om livskvalitet, om folk vil blive ved med at skulle undgå disse problemer. I din situation hvor du har været til behandling nogle gange, så vil jeg sige at hvis ikke Der efter 5 behandlinger ikke er nogen nævneværdig effekt på dit knæ, så ville jeg begynde at tænke at din skade på menisken, måske er ansvarlig for dine smerter. Der er jo aldrig nogen endelige garantier fra hverken kirurg eller Osteopat. Jeg vil sige at min erfaring er at hvis ikke der er effekt af behandling, så er der noget galt i knæet, i dit tilfælde din meniskskade. Håber det giver mening Mvh jesper

#2

birgit møllers billede

Hej Jesper,

 

Tak for dit svar. Det giver mig anledning til at spørge yderligere: Kan det at jeg løbetræner (forsigtigt) gøre min menisk-skade værre? Og hvad er din erfaring med at en menisk-skade forsvinder af sig selv?

Jeg er selvfølgelig ikke interesseret i at blive opereret, hvis der er en risiko for at knæet bliver værre. Har læst mig til, at der ikke altid er så gode resultater fra en menisk-operation.

Jeg overvejer at få en tid hos en idræts-fysioterapeut for at blive instrueret i nogle øvelser, som kan bedre på problemet. Er det helt forkert tænkt?

 

Mvh

Birgit

#3

Jesper Birkedals billede
Hej Birgit Det er svært at sige om løb forværrer lige netop DIN meniskskade. Min erfaring siger mig at hvis der er fremgang hele tiden ift smerter og bevægelighed i knæet, så er det gode tegn, men igen hvis tingene stagnerer og der er for mange smerter, så ville jeg overveje operation. Men forstå mig ret operation skal vælges hvis alt andet er prøvet, eller hvis der fra start af overhovedet ikke er nogen fremgang. Så din ide med idrætsfys synes jeg er fin, for at få afprøvet alle tænkelige årsager til dine smerter. Mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15601:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up