Lysken

Mads Merrilds billede

Hej Jesper
Jeg har fulgt lidt med i hvad du har skrevet til Rikke Præsius ang. Hendes Lysken smærte, grunde er at jeg selv har fået et problem med min lysken/ inder side af låret, min smærte forsvinder efter ca 2 km træning og kommer først igen dagen efter, så er mit spørgsmål sakl jeg opsøge min sports massør og få det masseret væk eller er der en bedre vej?

Mvh

Mads Merrild

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Mads

Som jeg også har skrevet til Rikke, så er der rigtig mange årsager bagved lyskesmerter, både problemer lokalt i lysken, men også andre typer problemer der refererer sig i lysken uden at problemet ligger i lysken.
Det problemer du beskriver lyder muskulært eller cirkulationsrelateret, siden at du kan løbe det væk.
Hvis det er muskulært, så kan det ofte skyldes små fejlstillinger i bækkenet, eller problemer fra foden, der gør at dine muskler skal kompensere, men når du er aktiv, så dækkes smerterne og kommer først tilbage når effekten at have været aktiv forsvinder, altså dagen efter.

Et andet ofte overset problem af mange er problemer fra ens fordøjelsessystem. Nu ved jeg ikke hvilken side du har ondt i, men hvis du har problemer med oppustet mave eller forstoppelse så kan årsagen ofte ligge her.

Mht tilbehandling så er min erfaring med massage ikke særlig god, netop fordi problemet med lyskesmerter ofte ikke sidder i lysken, så selv en god massage har ikke så stor effekt.

Så skal du hellere opsøge en osteopat, eller træne dine muskler omkring bækkenet. Det bedste er altid at finde årsagen til problemet, for så kan problemet løses, og blive væk og ikke komme igen, du er velkommen til at opsøge din sportsmassør, men jeg ville få kigget på hele din krop at en osteopat, så du kan finde til bunds i problemet

mvh Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15432:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk