lægproblemer

josefines billede

Hej
Jeg er en aktiv fritidsløber, der desværre har pådraget mig en skade i venstre lægmuskel. Smerten er kommet snigende, den er ikke voldsom, men mere som en øm murren omtrænt der midt på benet, hvor de to store muskler mødes. JEg har i en lang periode trænet meget - og løbet to gange om dagen i alt mellem 7-18 km om dagen. Uden pausedage. Så der er en risiko for at det er overbelastning.
Nu har jeg såholdt pause i tre uger. Men når jeg løber, kan jeg mærke smerten. Eller ømheden.
Har fået en henvisning til ultralyd om 14 dage. Indtil da: hvad kan det være? Og: er det no-go at løbe overhovedet? Hvad med cykling? Hvor lang tid tager det at komme over sådan en skade og hvad kan jeg selv gøre?

På forhånd tusind tak - jeg er desperat, en sand løbeafhængig!
Kh Josefine

#1

Kim Dudeks billede
hej josefine!! Overbelastning er et rigtig kort bud på problemet, da du ikke har holdt dine restitutionspauser, hvilket er rigtig vigtigt, da det er her musklerne i virkeligeheden bliver stærkere. Der kan dog også være andre faktorer, der kan have indvirkning på lægproblemerne. Det kan være problemer omkring dine små fodrodsknogler, som kan låse, hvilket kan ændre fodens stilling og dermed biomekanikken gennem knæ, hofte, bækken og lænderyg. Låsninger nederst i ryggen kan også genere nerven til lægmusklen og dermed få det til at murre og irritere i musklen. Rygproblemerne kan ofte føles som træthed i ryggen. Tror ikke der er tale om en fibersprænging, da disse oftest optræder meget hurtigt Jeg vil foreslå at du forsøger at udspænde lægmusklerne flittigt både den korte og den lange samt fortsætter med at holde pause indtil du får en ultralydsscanning. Er det ikke blevet bedre i denne periode bør du opsøge en behandler, som kender til de ovenstående relationer. Jeg skal meget gerne hjælpe dig med at finde en behandler i dit lokalområde. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at skrive igen. Ha lidt tålmodighed endnu selvom vejret er lokker til fantastiskeløbeture. Bedste hilsner Kim Dudek

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk