Lægge der strammer op og en fod der begynder at sove

Louisas billede

Hej,

Jeg er den sidste måned begyndt at løbe lidt mere regelmæssigt (nok ca. 3-4 ture om ugen) og har et problem med, at mine lægge begynder at stramme op eller syre til efter ca. 1-2 kilometer. Derefter strammer de mere og mere til, indtil min venstre fod begynder at sove. Normalt løber jeg bare videre, men det går aldrig over før jeg er færdig med turen og slapper af i læggen. Hvis jeg dog stopper op på turen, og strækker læggen lidt, og prøver at få noget blod ned til foden, begynder foden bare at sove igen når jeg genoptager løbet.

Jeg er en pige på 20 år, som er i fin form i forvejen, er startet ligeså stille og roligt op og løber ca. 5 km pr. tur nu. Jeg har selv prøvet med en mere grundig opvarmning før løbeturene, men det gør ikke rigtig nogen forskel. Derudover er mine løbesko vist pænt gamle, så jeg tænkte at jeg ville ud og investere i nogle nye, da det måske kunne hjælpe, men ville i så fald gerne spørge om der er noget særligt man skal kigge efter :)

Jeg synes generelt at det er et ret frustrerende problem, da det forhindrer mig i at prøve at forbedre mit løb...

 

På forhånd tusind tak for hjælpen!

Louisa :)

 

 

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Louisa

 

troede egentig ikke at siden her virkede mere, men det gør den åbenbart, så vi kører på. 

Når noget påvirker dig i begge sider, så kunne der være flere ting i spil, men det første jeg tænker kunne netop være dine løbesko, og det er ikke nødvendigvis at de er for gamle, det kan også være at de ikke er helt rigtige til dig. Det er er meget hyppigt problem for mange løbere at de  er overkorrigeret på deres fodstilling. Det kan føre mange problemer med sig. bl.a at de muskler der arbejder med fodens stilling ikke får lov, og kan som en respons trække sig og krampe, og flere af de muskler sidder dybt oppe under læggen. SÅ

 

vil du i første omgang, sende lidt info på hvad din sko hedder, mærke og model

sekundært, hvis du står på et ben i bare tæer, falder du så kraftigt indad på foden, eller står du relativt stabilt på foden? test begge sider, dette giver lidt et billede af din fodstilling når du løber :)

 

Mvh 

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up