Krampe i tæerne ???

Sakkis billede

Hej !

Jeg har et meget mærkeligt problem. Jeg kombinerer mit løb med styrketræning, men når jeg laver styrketræning kan min tæer gå i krampe. Jeg har forsøgt mi med forskellige sko - selv mine gode løbesko, men det ender som regel med, at jeg laver styrketræning uden sko på :sko:

Jeg har tendens til nedfalden forfod - kan det være det ? Og kan jeg afhjælpe det på en eller anden måde ? Vil jo gerne kunne arbejde med sko på - især fordi min balance så bliver det bedre.

Mvh
Stine

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Stine Dit problem er jo en anelse anderledes end de fleste, for normalt så kan krampe ofte komme under løb, men der skal jo også være en forklaring på dit problem. Hvis man har tendens til nedsunken forfod, så er muskel og senevævet på fodsålen ofte forkortet, og strukturer der er forkortet, har meget nemt ved at gå i krampe. Her er det så at løbeture kommer ind i billedet. For hvert skridt du tager aktiverer du musklerne under fødder i forbindelse med at du afvikler hen over foden, dette gør ofte over tid at musklen kan have tendens til krampe. MEN når du styrke træner, bevæger du jo ikke din fod særlig meget. Det der kan være problemet er at når man arbejder med vægte eller i maskiner, når man presser med arme ben eller ryg, så spænder man automatisk i mange andre muskler, for at kunne fokusere kroppen på at presse vægten op. Dette gælder også musklerne i dine fødder, dem vil du også spænde i mens du træner styrketræning, dette kan aktivere din krampe. I mine øjne er det ikke dine sko der er skylden. Det du kan gøre at stille dig i bare tæer, og krølle dine tæer forsigtigt sammen, og ligge ligt vægt på forfoden, så du mærker et stræk på dine tæer. forestil dig du skal stå på tæer bare med tæerne krøllet ind under foden, så du mærker et stærk ovenpå foden Hvis dette ikke virker, så tror jeg at du ligesom mange andre lider af, blokeringer af knogler i fødderne, dette kan være med til forsage kramper. men prøv at stræk lidt ud på dine tæer først. ellers vender du bare tilbage venlig hilsen Jesper Birkedal

#2

Sakkis billede
Tak for dit svar - jeg vil prøve det og se om det ændrer noget ! Mvh Stine

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up