Krampe i maven ved løb

Stine MAdsens billede

Jeg har i en lang periode haft problemer med kramper i højre side af maven under løb. Det er en meget kraftig krampe der kommer meget pludseligt, og det er simpelthen umuligt for mig at fortsætte med at løbe, idet krampen kommer. Derfor er jeg også sikker på at det ikke er sidestik, da det er noget jeg satens kan løbe videre med.

Krampen sidder lige i midt-højre side af maven under ribbenene, og jeg ved simpelthen ikke hvorfor det opstår. Jeg sørger for at drikke rigeligt med vand 24 timer inden jeg løber, og jeg er hverken meget udmattet i musklerne eller forpustet når krampen kommer. Den kan både indtræffe efter 4 km. eller 12 km., så på den front ser jeg heller intet mønster. 

Det er enormt fustrerende, og jeg håber i kan hjælpe mig!

MVH Stine

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Stine

Tak for dit indlæg. Det kunne lyde som om at du har krampe i Diaphragma, som er den muskel vi trækker vejret med. Den kører op og ned som et stempel inde i vores brystkasse, når vi trækker vejret. Den påvirkes af utrolig mange forskellige systemer i kroppen, da den har lungen liggende oven på sig, og i højre side hænger leveren, tyktarmen og tyndtarmen fast på undersiden. Ydermere så hæfter Diapahragma på en del af de 12 ribben du har i begge sider, og også på selve rygsøjlen. så beveægelse i rygsøjlen og ribbene, er enormt vigtig for at musklen kan holde sig afspændt. og ikke krampe sammen når du skal bruge den under fysisk aktivitet. 

 

De fleste af dem jeg møder med lignenden problem som dig, har problemer med begævelsen af brystkassen, særligt ribbenene. Det kan være gamle skader på ribben, f.eks trykkede ribbem eller bærkkede ribben, eller bare slag eller tryk i mod brystkassen, fra cykelstyrt eller lignende, men der kan også være flere andre muligheder. 

 

Det du kan prøve som det første er at spænde din åndedrætsmuskel ud, og det gør du nemmest ved at puste al din luft langsomt ud og så holde vejret så længe du kan, på den måde så holdes musklen udstrakt så længe du kan holde vejret. prøv at gør det en del gange både i løbet af dagen og særligt lige inden du skal ud og løbe, du kan have lidt fokus på at puste godt ud når du løber de første kilometer og varmer op for at få løsnet musklen, det er sværere hvis man øger farten. 

hvis ikke det virker så vil jeg anbefale at opsøge en osteopat som jeg selv der kan finde ud af hvorfor din muskel kramper. 

Der er flere andre differential diagnoser til åndedrætsmusklen, men det er klart den jeg mistænker at stå bagved dine symptomer

 

Mvh Jesper 

 

#2

Stine MAdsens billede

TUSIND tak for det hurtige svar. Jeg prøver med vejrtrækningsøvelserne til en start. Hvis jeg ønsker en behandling i Odense, har du så nogle klinikker du kan anbefale? 

 

MVH Stine

#3

Jesper Birkedals billede
Hej Stine Jeg kender en i Tommerup og ved Svendborg men ellers gå ind på danskeosteopater.dk her kan du alle dem der er på fyn Mvh Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up