Korrektion af forskellig benlængde

BrianNNs billede

Har de seneste par uger haft problemer med smerter i ryggen (midt thorax). Det optræder især om natten/morgenen, hvor jeg vågner op med stærke smerter, der først bliver lindret når jeg er kommet op og begyndt at bevæge mig.
Det skal lige siges at rygsmerterne ikke forhindrer mig i at løbe – det er tværtimod det tidspunkt på døgnet, ryggen har det bedst, og det får smerten til at forsvinde, i hvert fald til den vænner tilbage.

Har været ved lægen, der endnu ikke er færdig med sine undersøgelser. Så han kan ikke sige, hvad der er galt, men det er formentlig ikke fremkaldt af min løbetræning. Han kunne dog oplyse, min ryg er lidt skæv, hvilket er fremkaldt af at det venstre ben er en anelse kortere end det højre; det er ikke ret meget, så det burde ikke være et problem, og det har aldrig generet mig, da jeg ikke tidligere har haft problemer med ryggen – heller ikke i forbindelse med løbetræningen, har løbet i ca. 12+ år.
Selvom det ikke skulle give mig problemer, og ikke tidligere har generet, tænkte jeg på om et indlæg, der kompenserer for den kortere benlængde, vil kunne gavne? Kan du evt. anbefale en osteopat i mit lokalområde (bor i Vordingborg)?

#1

Kim Dudeks billede
Hej brian! Det der kan være med til at forårsage dine smerter midt i ryggen kan være meget forskelligt. Det kan bl.a. være tidligere forstuvninger eller skader der kan være problemet. Ofte kan dette medføre kompenseringer omkring bl.a. bækken, L5, midtthorakalt og til sidste oppe ved C0-C1, som er de øverste nakkehvirvler. Desuden kan åndedrætsmusklen diapragma også være i en slags muskelspasme, som via dens tilhæftninger på 12 brysthvirvel til 3 lændehvirvel også kan forårsage problemer. Derudover er der ofte hoftebøjerne, som via tilhæfting på både bækken og lændehvirvler, som kan trække skævt i ryggen. Derudover kan der være organmæsige problemer der kan skabe lidt ømhed i området også. Har du nogle maveproblemer eller andre ting? Jeg synes du skal vente med at få lavet et indlæg, da din krop tidligere har fungeret uden dette. Man skal passe på med at rette om på strukturelle problemer, som du har haft så længe. Det kan sommetider forværre situationen. Den nærmeste osteopat vil jeg tro er på Næstved Rygcenter hos Hans Andersen. Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål. De bedste hilsner Kim Dudek

#2

BrianNNs billede
Tak for svar Har tidligere haft en del skader, bl.a. forstrækninger i ligamenterne på ydersiden af anklen. Har dog holdt mig skadesfri de seneste ca. 4 år. Har ikke noget med maven, men bliver behandlet for en blødende tyktarmskatar (collitis ulcerosa), skal ikke kunne sige om det spiller ind. Bør dog lige indskyde, jeg har haft denne lidelse i ca. 5 år efterhånden, og betændelsen er inaktiv. Kan for øvrigt oplyse, der er kommet svar på blodprøverne og urinprøven, min læge tog for bl.a. at kontrollere om det skulle være nyrerne (eksempelvis nyresten) eller en arvelig form for gigt i rygsøjlen, én af mine brødre lider af. Men disse tests var heldigvis alle normale. Hvis det er spasmer i diapragma, kan en fysioterapeut vel gøre noget ved det?

#3

Kim Dudeks billede
Hej brian Nogle fysser kender ret meget til diapragma så det kan godt være at de kan hjælpe også, men med dine problematiker i forhold til tidligere skader og maveproblemer kan det måske være svært at nå helt til bunds i problemet, da der kan være mange involvede strukturer, som kan have indflydelse på problemet og her er en osteopat på hjemmebane. Jeg ved at der er et par osteopat studerende på nogle af næstved klinikkerne, som muligvis kan hjælpe dig med problemet. De er alle uddannet fysioterapeuter ved siden af. Bedste hilsner Kim Dudek

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk