Knæproblemer

Mette M. Andersens billede

Jeg løber mellem 15 og 25 km om ugen ad 3 gange og har løbet hele vinteren, men det ujævne underlag med is og sne har gjort, at jeg er begyndt at få ondt i det ene knæ. Det startede med at gøre ondt på ydersiden af knæet (i sener, tror jeg) og lidt på ydersiden af knæets bagside. Jeg holdt lidt pause, og det blev bedre, men nu gør det så også ondt inde under knæskallen (øverst oppe) fx når jeg går på trapper. Er det en typisk overbelastningsskade, og er der nogen gode råd?

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Mette

Al den her sne og is, gør at mange løber lidt akavet og forsigtigt, for ikke at skvatte og få nye skader. Dette i sig selv gør at mange muskler bliver belastet på en lidt forkert måde, og det kan give anledning til overbelastning.
Der hvor du beskriver dine smerter ligner den lange sene der løber på ydersiden af låret. Grunden til at den laver problemer ligger ofte i bækkenet. Måden du løsner den på er ved at strække to muskler ud. Den ene det er baglåret, det stræk kender de fleste, med benet op på en stol eller et bord, og så stræk baglåret. Den anden er hvis du ligger dit ben op på et bord, lige det skulle ligge i skrædderstilling, så presser du knæet ned imod bordet. Strækket skal ikke mærkes inde i ballen, men mere udenpå hoften. Det er en lille muskel det hedder Tensor, den trækker i senen på ydersiden af låret.
Se om dette kan løse dit problem, hvis det bliver ved med at komme igen, så vil jeg anbefale at du opsøger en osteopat der kan hjælpe dig af med det der måtte drille dig. Der kan ligge lidt problemer der ikke kan strækkes væk, men som har brug for lidt behandling, men prøv i første omgang det ovenstående, og gerne stræk på disse to muskler dagligt og inden du skal ud for at løbe

Venlig Hilsen
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk