Kan jeg løbe halvmarathon?

Sofies billede

Hej fys'er! 

Jeg er desværre begyndt at døje med smerter i lysken og ballemusklen.. Jeg skal (forhåbentligt) løbe halvmarathon om en måned, men ved simpelthen ikke om jeg skal aflyse eller hvad.. 
Jeg kan nu ikke løbe mere end 3-5 km, uden at jeg begynder at halte. Jeg er i mit livs bedste form, så følelsen af at skulle stoppe efter 3-5 km, selvom jeg konditionsmæssigt kan løbe 10-15 km uden problemer, er en af de ærgerligste ting jeg har oplevet. Øv!

Nu skal i være ærlige; kan jeg ligeså godt droppe halvmarathon d. 29. maj? Jeg har hørt at lyskeproblemer, skulle være en af de værste at komme af med.. 

Det skal lige siges, at smerterne går væk et par timer efter jeg har løbet. Derefter kan jeg overhovedet intet mærke. Jeg kan cykle og svømme flere km, uden at mærke smerterne overhovedet. 

Lige en sidste ting; kan jeg gøre noget overhovedet? Jeg strækker godt ud og bruger varmecreme, men kunne godt bruge nogle mere prof fifs :-) 

Mange forhåbningsfulde hilsner, Sofie

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Sofie Du Har ret i at lyskeproblemer kan være komplicerede, men ikke umulige at fikse. Der er helt klart nogle positive takter i dine problemer, og det er især at du kan være aktiv uden at få lyskeproblemerne når du cykler. Det betyder at dine muskler og led og andre strukturer kan arbejde uden at give smerter, hvilket kan udelukke mange af de tilstande som folk frygter, f.eks, fibersprængninger, forstrækninger, betændelsestilstande etc. Grunden til til at du får ondt ved løb er at dine selvsamme muskler som du bruger til cykling, arbejder på en helt anden måde når du løber, så der er noget i din krop der ikke fungerer eller arbejder ordentlig sammen, finder man frem til det så kan også dine lyskesmerter også gå væk. Fra min side bliver det gætteri omkring hvorfor netop du har ondt,men jeg vil anbefale at du hurtigst muligt får nogen til at kigge på dig, for så tror jeg sagtens at du kan løbe dit løb Mvh Jesper birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk