Hvor langt bør børn løbe?

Brian Bruuns billede

Hej
Jeg er i en løbeklub hvor en af deltagerne er en dreng i 2. klasse. Det vil sige at han vel er cirka 8 år.

Mit spørgsmål er: Hvor langt bør han have lov til at løbe? Jeg mener ikke at han skal have lov til løb over 5km for jeg tænker at det kan skade hans vækst eller på anden måde være skadelig for kroppen. Desuden tænker jeg om han kan lytte til sin krop hvis den signalere at han skal stoppe. Det er jo ikke engang altid at voksne kan det.) Det er jo ikke for at genere drengen som gerne vil løbe men for at passe på at han ikke ødelægger sin krop. Han spiller desuden også fodbold. Så jeg mener jo at han faktisk får så meget motion at lange løb ikke er nødvendige.

Er der regler eller retniningslinier for hvilke distancer børn kan løbe? Kan jeg søge efter det på nettet et sted, eller skal man selv vurdere det?

Brian

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Brian Beklager der lige er gået nogle dage, men du har lige ramt et emne, hvor jeg ikke lige ligger inde med et fuldestgørende svar fra start, og det vil jeg jeg gerne give dig. Dit spørgsmål rammer et område, som alle sikkert har en mening om, om det er et dybt indgående kendskag eller personlig erfaring, så er al viden på dette område vigtig at have. Omkring den 8-årige dreng, så kan en 8-årigs krop faktisk holde til en del. Jeg tror ikke der findes et præcist svar til om han må løbe mere eller ej, men i har fat i nogle af de rigtige tanker omkring hans løb, at han skal lære at lytte til sin krop, og sige hvis han begynder at mærke noget i hans krops, dette kan af personlig erfaring med yngre patienter typisk være achillessener, knæ og ryg. de 5 km han løber nu mener jeg personligt sagtens at han kan løbe. Jeg har søgt lidt rundt på nettet via google, og der findes mange indlæg på nettet omkring børn og løbetræning, på forskellige sider såsom denne her. Jeg kender lidt til børn og styrketræning og vil selvfølgelig gerne give dig det bedst mulige svar. Det kan være svært at sortere i alle de informationer man kan finde på nettet. Derfor vedlægger jeg en kort lille artikel, skrevet af Morten Zacho. Han er Cand.Scient i idræt og har meget stor erfaring med børn og styrketræning, han har endda været med til at lave det første fitness-center for børn. I artiklen afliver han flere af den træningsmyter som mange af os har omkring børn og træning. Håber at den kan give dig en idé om hvad en yngre krop egentlig kan klare, rent træningsmæssigt, Sig endelig til hvis du mangler flere svar, så skal jeg se om jeg kan opstøve mere information til dig linket til artiklen er [url]http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_artikler/boern_og_styrketraening/[/url] Venlig Hilsen Jesper Birkedal

#2

pedes billede
Svaret fortæller at det er som med voksne- lyt til kroppen og stop inden overtrænning/skader. Jeg har et spørgsmål om børn og løb; Min dreng er 11 år, han løb i søndags sit første halvmaraton. Flere antyder at det er usundt. Men han var ikke øm bagefter. Han løb og spillede fodbold (som han forøvrigt gør 3-6 timer om dagen) om eftermiddagen og kunne ikke mærke nogen ømhed næste morgen. Han sagde han overhalede omkring 100 løbere de sidste 5 km, fordi de var trætte! Han drømmer om Copenhagen maraton til foråret, ingen i familien har nogensinde løbet maraton, er det forsvarligt?

#3

jabsis billede
Hvad for et halvmarathon var det? For af de 10 jeg har kigget på er aldersgrænsen 15 år

#4

pedes billede
Skovmaraton i Hillerød, der var fire drenge under 14 år og åbenbart ingen nedre grænse.

#5

Jesper Birkedals billede
Hej igen I har jo taget et kontroversielt emne op, hvor der er mange forskellige holdninger. Jeg vil sige at i har fat i den lange ende ved at lytte til hvad jeres barn/børn siger når de har løbet længere distancer. Om det er forsvarligt at løbe et marathon for en 11-årig, bliver jeg simpelthen svar skyldig. Jeg ved slet ikke nok om området til at give dig et svar du kan bruge til noget. Jeg vil derimod opfordre dig til at gå ind på [url]www.motion-online.dk[/url] Morten Zacho der er redaktør på denne side, er ham jeg kender der ved mest om børn og træning. Skriv til ham med dit spørgsmål, der vil du få et rigtig godt svar. Så skal jeg lige oplyse jer om at dette forum, er til at stille spørgsmål til fysserne, og ikke indlede en dialog eller egne diskussioner. Det er fint at i hjælper hinanden på denne måde. Men det er svært for os at overskue hvem der skal have svar eller ej. Hvis i gerne vil diskuttere et emne, så opret et emne i et af de andre fora Venlig Hilsen Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15492:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk