Har tabt mig en del ved løb...

Michaels billede

Hej :-)

 

Jeg er en mand på 45 år som er en meget aktiv motionsløber med ca 30-50 km i benene pr uge.

 

Løber lige fra 5 km løb 19.20 min til 10 km 40.28 min halvmarthon 1.34.48 time marathon 3.30 time.

 

Jeg er 1.68 høj og vejer 62-63 kg men er ellers meget muskuløs bygget af natur, syntes jeg har tabt for meget muskel masse og er blevet lidt for tynd, spiser ellers meget sundt og varieret kost, både kulhydrater og protiiner som fed fisk og kød osv har har meget apetit selvom jeg spiser meget, hva gør jeg for at ta et par kg muskelmasse på uden det går ud over mit løb, er der noget specielt kost jeg skal være opmærksom på at spise og hvad mener du om min aktuelle vægt ?

 

mvh

michael

#1

Nina Markholts billede

Hej Michael

Det er svært for mig at vudere din vægt, når jeg ikke har set dig. Dit BMI ligger fortsat inden for normalt område, men det siger heller ikke så meget andet end forholdet mellem vægt og højde. Der er ingen tvivl om, at når du løber 30-50 km om ugen, skal der også en del mad inden bords i løbet af dagen (og endnu mere, hvis du er fysisk aktiv på dit arbejde). For at få et overblik over, hvor meget du spiser, vil jeg anbefale dig at prøve at skrive ned, hvor meget du ca. spiser og drikker i 2-3 dage. Det kan nogle gange være en øjenåbner og du vil måske opdage, at der nogle gange går mange timer mellem du får noget at spise og/eller drikke.

Udover morgenmad, frokost og aftensmad er det også vigtigt, at du spiser nogle mellemmåltider. Det kan være en håndfuld nødder/mandler og en håndfuld tørret tørret frugt som rosiner, abrikoset osv. Det kan også være en portion tykmælk, ymer eller skyr med frugt og mysli/havregryn eller en klapsammen rugbrød med rigeligt pålæg. Indimellem er det også en god ide at erstatte et glas vand med f.eks. mælk, juice, kakaomælk eller drikkeyoghurt. 

Giv endelig lyd, hvis du har brug for mere vejledning.

God dag

Nina

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up