har du et par råd?

Jonas Jensens billede

Hej, og velkommen til som ny enæringsekspert:)

 

Pr. uge: løber jeg 100 - 114 km, styrketræner 3 gange(for at holde ryg, mave og lår stabile) samt svømmer 5 gange og cykler 60-80 km.

Jeg starter typisk dagen med en skål yogurth og havregryn, til middag 2-3 skiver rygbrød med div. pålæg, og til mellemmåltidet en skål grønt salat el. en skål havregrød el. ris/nudler, til aftensmad er jeg glad for pasta, men spiser næsten ikke kød og fisk. Efter aftensmaden, spiser jeg havregryn eller litt nudler el. yougurth. Desuden supplere jeg med frugter(mest banan) hele dagen - ca 4-6 stk.

Jeg drikker mest vand, 2-3 L vand, et par kopper kakao, og snupper en øl efter mine længere distancer.

Jeg er på SU, og har ikke råd til den store kostplanlægning, men hvis du har gode råd til hvad jeg evt. kan supplere med af ernæring eller vitamin, mineral-tilskud, er du velkommen? 

#1

Nina Markholts billede

Tak for velkomsten!

Jeg vil ikke anbefale dig at supplere med diverse kosttilskud, men i stedet spise en sund og varieret kost. At spise varieret betyder i praksis at sammensætte måltiderne med mad fra alle fødevaregrupper. Dvs. det er en god idé så vidt muligt hver dag at spise noget inden for disse fødevaregrupper - og at variere mellem forskellige produkter inden for hver gruppe: frugt og grønt, fisk, brød, gryn, kartfoler, ris og pasta, kød og æg, mælk og ost. Ved at spise lidt af det hele sikrer du, at kroppen får alle de næringsstoffer, den har brug for. 

Det betyder ikke, at du hver dag skal spise forskellige frugter, grøntsager m.m. for at blive dækket ind med næringsstoffer. Men i stedet for primært at spise bananer, kan du jo købe to forskellige typer frugt ind ad gangen og så varierer mellem dem i en periode. Næste gang du handler kan du så supplere men 1-2 nye typer frugter. Det samme gælder ift. grøntsager, pålæg på brød, kartofler/ris/pasta og kød/kylling/fisk/æg.

Når du køber brød, ris, nudler eller pasta vil jeg anbefale dig at købe fuldkornsprodukter, da de indeholder langt flere sunde stoffer end fx. hvide ris og almindelige nudler, som det umiddelbart virker til, at du spiser en del af.

Venlig hilsen

Nina 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up