Ernæring på de lange ture

Nordboens billede

Hej Nina,

Læste med interesse din artikel om kost og løb - det var rart lige at få nogen ting på plads.

Jeg syntes det er svært at finde noget fast føde at indtage når jeg løber de lange træningsture (20-30 km), bla. fordi jo længere jeg løber, jo mindre lyst har jeg til at spise noget. Gels er meget svære at holde ud fordi de er så oversøde (bryder mig generelt ikke meget om søde ting) - men de er jo praktiske at putte i lommen. Forskellige slags chokolade osv. er heller ikke noget jeg bryder mig om. Bananer er gode, men de fylder lidt meget, for der skal jo flere til på de lange ture. Det er også vigtigt at det er noget jeg kan have med til konkurrencer for ikke at lave drastisk om på det kroppen har vænnet sig til.

Nu kunne jeg tænke mig at afprøve noget energibar - men syntes at de fleste bare virker som om der er skrevet energibar på dem, for at kunne sælge flere af dem.

Det ville være fint hvis du kunne give nogen generelle råd om hvad man skal lede efter i en energibar for at den skal være effektiv, nærende for en løbers behov og ikke bare en gang slik. Eller skal det være over i det slikagtige? Jeg syntes bare at slik og træning går dårligt sammen.

Tak og venlig hilsen,

Kirsten

#1

Nina Markholts billede

Hej Kirsten,

Kig efter de barer, som er rige på kulhydrater og kostfibre, og som indeholder lidt protein og kun spor af fedt. Lärabar fås i 8 forskellige smagsvarianter og er fint sammensat. Se mere på www.larabar.dk

Du kan også prøve at lave dine egne energibarer (se opskrift nedenfor) eller allernemmest: køb frugtstænger og tag dem med på længere løbeture.

Opskrift på hjemmelavet energibar: kom tørrede dadler og figner i en foodprocessor sammen med lidt mandelflager eller kokos, og form den bløde frugtmasse til små pakker, du kan tage med i lommen. Husk altid at drikke vand til en energibarer, så er den lettere at fordøje for kroppen.

Venlig hilsen

Nina

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15648:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up