Brænder i skinneben under løb (Ikke efter)

Mads Skippers billede

Jeg har i et lille år døjet med nogle problemer med mine skinneben, når jeg er ude og løbe på asfalt kommer det nærmest med det samme nu. Mine skinneben begynder at brænde helt vildt, jeg stopper generelt når det begynder at gøre ondt. Og 10-15 min efter så er alle smerter væk.

Jeg prøvede så sidste sommer at tage i løberen og købe et par gode sko der passede til mig og med masser af stød absorbering, men det hjalp intet.
Nu er jeg så også begyndt at få problemet når jeg spiller håndbold (Har jeg gjort i mange år (er 23år))

Nu har jeg prøvet at bestille noget mod creme mod muskelsmerte og noget proteinpulver hvis noget af det skulle hjælpe.

Udover dette har jeg været til læge her i efteråret hvor han ikke mendte det var Skinnebens betændelse da jeg for det første kun har smerter mens jeg løber og han kunne ikke mærke noget på mit ben (Det var ikke øm når han kørte knogerne hen over det)
Han mente derimod det var en overbelastning, så fra starten af dec. til midt i Januar gik jeg ikke til håndbold træning.

Men allerede i anden kamp havde jeg efter 10-15min brændende skinneben.
PS: Skal lige siges jeg løber meget og mange kontra i løbet af en kamp.

Jeg er efterhånden meget træt af at jeg ikke kan træne som det passer mig da jeg gerne vil i rigtig god form.

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Mads

kan godt forstå din frustration. Diagnosen Skinnebensbetændelse er i mine øjne ikke det helt rigtige ord at bruge, for der er sjældent tale om en decederet betændelsestilstand. Der er flere steder på skinnebenet hvor smerten kan sidde. Enten på forsiden langs musklen, eller på indersiden af skinnebenet, og der er somregel lidt forskellig årsag bagved smerterne.
Ofte kan folk opleve smerter efter løb, modsat dig som får dem under løbet.
Nu ved jeg ikke hvor på skinnebenet dine smerter sidder, men begge slags problemer har ofte deres oprindelse i bækkenet og foden, og de smerter du mærker i skinnebenet, er kompensationssmerter. Når du nu har smerter under aktivitet, så tror jeg at du har nogle knogler i din fod der ikke sidder korrekt, og de muskler der sidder fast på disse knogler løber op på skinnebenet, og vil gøre ondt deroppe. Ud over det, så sidder der højst sandsyndligt noget og generer nervegrene til dit skinnebenet, oppe i bækkenet og lænden.

Mit råd til dig vil være at opsøge noget behandling så hurtigt som muligt, for at få fjernet årsagen bag dit problem, for min erfaring er at problemet ligger ikke i skinnebenet, det gør symptomerne. Når du så er aktiv igen, jamen så kan du begynde at arbejde på at holde symptomerne væk, så ikke de kommer igen.
Omkring behandling, vil jeg anbefale osteopati, for det er meget effektivt til at få fjernet de ting der ligger bag din skinnebensbetændelse, jeg skal gerne være behjælpelig med at finde en der behandler i dit lokalområde

Venlig Hilsen
Jesper Birkedal, Fysioterapeut, Stud Osteopat

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15492:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk