Bækkensmerter efter længere distancer

Naja Leanders billede

Kære Fys'er.
Har I erfaringer med eller bud på løsning til bækkensmerter efter løb. Jeg er 42 år, har 3 børn på 22, 19 og 15 år, havde begyndende bækkenløsning under 3. graviditet, har for 6 år siden gennemgået 2 rygoperationer (prolaps og efterfølgende diskusprotese mellem L4 og L5 i lænden) og har været opereret 2 gange i højre knæ (menisk skade) i for snart 2 år siden. Så har I lige mine basic skavanker Smile. Er nu i skoene igen og har henover et års tid langsomt trænet mig op til at løbe 3-4 gange om ugen, 8 - 10 km distancer og har inden for de sidste 3 uger løbet hhv 15 og 16 km som forberedelse til Broløbet. Knæ og ryg har tilsyneladende ingen reaktioner på træningen, men efter distancer på 10 km eller derover får jeg ret kraftige bækkensmerter. Det starter inden for et par timer efter løbet og tager til inden for et lille døgn. Smerterne er værst efter at have siddet eller ligget, og når jeg skal "igang" igen. De første 10 skridt er en pine, så letter det, og så længe jeg er i let bevægelse, går det relativt fint. Uanset distancen (om det er 8 eller 16 km), er smerterne som regel væk efter ca. 36 timer. Smerterne minder meget om dem, jeg havde ved sidste graviditet. Alle distancer forsøger jeg i videst muligt omfang at løbe på grus eller skovbund og minimere løb på asfalt. En pro har testet min prunation og sko er nøje udvalgt med baggrund i ryg og knæ. Umiddelbart har jeg ikke gjort noget ved det, da det altid forsvinder igen og ikke synes at eskalere på længere distancer.
Håber I har et bud på, hvad det kan være, eller hvad jeg kan gøre for at komme det til livs.
Bedste hilsner
Naja Leander

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Naja

Det er en ordentlig omgang du har været igennem med tre fødsler og et par operationer, MEN når du har kunnet løbe så langt som du skriver og træne uden problemer, så er det absolut ikke fordi din krop ikke kan klare at løbe, det er stort plus, for så skal vi bare finde ud af hvor problemet ligger der gør at du får ondt.
Når du skriver at du har haft problemer med bækkenet under graviditet, så kan der sagtens ligge lidt skævhed i bækkenet fra dengang, som nu bliver provokeret af at løbe de længere
ture.
De smerter du beskriver lyder meget som en irritation af iskiasnervens lillebror Obturatorius nerven. Det er nerven til hofteleddet og dine inadfører, den kan blive klemt flere steder i bækkenet og lænden. Og den gør ofte ondt under vægtbæring, som du beskriver at de første skridt er en pine, og så går det bedre.
Jeg vil anbefale dig at få en Osteopat til at kigge på dit bækken, få genoprettet bevægelsen i dit bækken, for den er nok ikke som den skal være.

I forhold til at løbe, så er sådan en reaktion som din ikke så hensigtsmæssig, for det skal ikke give smerter af at løbe, hvis du ikke mærker noget på kortere tur, vil jeg sige det er fint nok at løbe, men hold dig fra de længere ture indtil der er nogen der kan kigge på dit bækken

MVH
Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk