Achillessene smærter efter løb

jnordests billede

Under den afsluttende træning til Berlin marathon fik jeg smerter achillessenen i venstre fod. Smerten opstod på de lange distancer i de sidste uger op til løbet, hvor jeg forøgede jeg den ugentlige distance med ca. 20km. Under selve løbet i Berlin, hvor jeg ellers havde planlagt PR, opstod de selvsamme smerter efter ca. 20km. De sidste 10km var forfærdelige, men opgive, det ville jeg naturligvis ikke, og jeg kom da også igennem, omend humpende.

Den sidste måned har jeg skiftet sko og ikke løbet længere end 12km 3 gange om ugen. Smerten under løbet er væk, men bagefter gør det undt og jeg tør ikke løbe længere distancer. Spørgsmålet er, hvordan kommer jeg denne smerte til livs, så jeg kan komme i gang med at løbe langt igen?

Håber I kan hjælpe og sig nu ikke at løsningen er at smide sig på sofaen og vente Smile

Med venlig hilsen
Jesper

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Jesper DU SKAL IKKE SMIDE DIG PÅ SOFAEN OG VENTE. nå det er sagt så skal du jo have noget hjælp til at komme over dit problem. Achillessener er hyppigt sted for overbelastningsskader, men de kommer af en grund, for der er jo mange der løber lige så langt som dig, der ikke har problemer, så hvorfor har du. Nogen ville mene du ikke er stærk nok, MEN, du har jo kunnet løbe mange kilometer inden dine smerter kom, og når du siger PR så har du sikkert også løbet marathon før. Så et eller andet er gået galt i din krop, som dine achillessener kompenserer for, og derfor få du ondt i dem. Dette kan der være flere årsager til, som slet ikke ligger i dine achillessener, man andre stedet i kroppen, det kan både være i låsninger i fodens led i bækkenet, der kan også være andre ting der ligger bagved. Men jeg vil opfordre dig til at opsøge noget behandling, gerne en osteopat, som kan finde årsagen til hvorfor dine achillessener driller dig. Vil gerne hjælpe dig med at finde en behandler til dig, så du kan komme igang med at løbe igen. Venlig Hilsen Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk