Ømme / stive lårmuskler

John Hedemanns billede

Hej brevkasse.

Jeg har i ca. 2 år haft ømme + lidt stive lårmuskler. Specielt når man lige stiger ud af sengen om morgenen, føler man nogen gange man er som en på 70år. Skal sige det ikke er lige slemt altid, men lårene er altid sive i mere eller mindre grad. ( træning eller ej).

Det startede for 2 år og 3mdr. siden da jeg fik mit knæ vredet om, så menisken fik 2 revner på den ydre side. Derefter har jeg været til genoptræning ved en fysioterapeut og løbetrænet mig stille og roligt op til igen at kunne løbe en halv og en 1/1 marahon igen. (sidste efterår i Berlin).

Men løbet gik selvfølgelig ikke godt - foreste lårmuskler blev totalt ømme efter 25km, og derefter måtte jeg gå og løbe de sidste 17km.

Kom dog ind på lige under 4 timer.

Men nu er jeg så startet på at spille motions fodbold igen, og det er måske også for dumt, men det er en fed sport da man får rørt hele kroppen på en lidt mere eksplosiv måde end ved langdistance løb.

Mit spørgsmål er så :   

Kan man træne sine bene op med special træning så man ikke vågner med stive ben hver morgen ?  Det er vel en indikation på at noget ikke er som det burde være...  

Jeg er 47 år, og har egentlig dyrket sport hele livet. Først 10-15år som atletikudøver, derefter som halv og hel marathon løber. Og de sidste 4 år til og fra ved motionsfodbold ( superveteran - 15 kampe pr år - ingen træning kun kampe )

På forhånd tak for hjælpen

Vh John H.  

#1

Jesper Birkedals billede
Hej John Du har helt ret at der er noget der ikke er som det skal være. Skal lige høre om du Også har kramper eller om det primært er stivhed du døjer med. Mit umiddelbare svar på dit problem er at du har problemer med din femoral nerve. Den kender de fleste ikke, de kender den store iskiasnerve på bagsiden af benet. Femoralnerven ligger bare på frontsiden af benet. Problemer med nerve kan komme til udtryk på mange måder. Igen kender folk det mest fra hold i ryggen. Hvor en nerve kan komme under tryk, og give stærke smerter, langs nervens forløb. Nerver er elastiske og strækkes flere centimeter når vi bevæger os. Mister nerven noget af sin fleksibilitet kan det også give anledning til stivhed især i de muskler som nerven forsyner, og ift Femoralnerven er det primært lårmusklen. Et af de steder hvor Femoralnerven kan miste fleksibilitet er dens passage igennem vores hoftebøjer (psoasmusklen) disse muskler bruger vi til at føre benet fremad og mange mennesker har store spændinger i disse muskler fordi vi sidder meget ned. Mit første råd til dig vil være at prøve og strække rigtig meget ud på dine hoftebøjere for at se om det letter på stivheden i låsmusklerne. Mvh Jesper

#2

John Hedemanns billede

Hej Jesper

Tak for hurtigt svar. Jeg har ingen kramper ,  men har prøvet at cykle istedet for at løbe og det hjælper faktisk ikke det store. Men om det så er fordi jeg presser mig selv for hårdt, for at få pulsen op på samme nievau som når man løber.

Men jeg vil prøve at strække hoftebøjerne ud, og se om det hjælper :)

Mht den klemte femoralnerven, så synes jeg ikke jeg har haft hold i ryggen, men selvfølgelig kan du have ret i den ikke er så fleksibel mere, plus det ikke gør det bedre at man har et meget stillesiddende arbejde, så bliver kadaveret mere låst.

 

vh John  

#3

John Hedemanns billede

Hej igen

 

Har prøvet denne uge med noget udstrækning af lår + hofte - 

Hjælper lidt men det er ikke nok. Glemte at skrive at musklerne oppe over knæet ikke er ok. Dvs de er også ømme meget af tiden. F.eks.

når jeg skal ned og sidde på en alm stol eller wc bare for at give et billede; så strammer det i muskler over knæet - og når man skal op igen er det som om disse muskler ikke  er stærke nok, for da gør det lidt nas...støder gerne af med armene for at aflaste benene.

 

For andre kan det lyde som om man har overtrænet, men jeg synes ikke jeg træner mere end jeg altid har gjort:

Mandag: ~5km løb/ tirs fri/ onsdag fodbold/ torsdag fri/ fredag måske cykle til og fra arbejde:44km ialt/ lørdag fri/ søndag 8km løb i skov.

 

Kan man strække disse muskler ud, eller skal jeg opsøge en fysioterapeut eller måske en massør ? Eller overhøre smerterne og så lave noget muskeltræning benbøjer er noget i den dur ...

Skal lige tilføje at jeg har fået andet arbejde for 3mdr siden, som ligger længere væk, og cykler derfor ikke så meget mere. Før cyklede jeg til arbejdet et par gange i ugen ( 10km frem og tilbage). Så det gør måske også at man ikke får rørt sig på samme måde som før og derfor bliver muskler mere stive  

 

Vh den frustrerede 

 

#4

Jesper Birkedals billede
Hej John Jeg vil som tidligere skrevet herinde mange gange, anbefale dig at opsøge en Osteopat hvor der bliver kigget grundigt efter hvor årsagen til dine muskelspændinger ligger Mvh Jesper

#5

John Hedemanns billede

Hej Jesper

Ok jeg vil prøve om min sundhedsforsikring vil dække noget undersøgelse / Du skriver du har mange gange skrevet om denne Osteopat.

Kan du henvise til en artikel hvor du har beskrevet om denne form for undersøgelse ? Bare for at få en ide om hvad sådan en specialist kan. 

John H.

#6

Jesper Birkedals billede
Hej John Grunden til jeg er stor fan af osteopati, er at jeg selv er uddannet osteopat. Så jeg er både fys og osteopat. Og jeg kan bare se hvordan de redskaber vi lært på osteopat skolen virkelig giver mening, og de virker i praksis, mange af dem der skriver indlæg herinde på sitet er oplagte eksempler på de patienter jeg møder hver dag, som har prøvet mange ting, og meget behandling, men har stadigvæk problemer. Det er osteopat kan er at lokalisere årsagen til symptomer. En osteopat er meget holistisk og ved rigtig meget om hvordan de forskellig systemer i kroppen arbejder sammen. Så selvom du har stramme hoftebøjere så er der en grund til at du mærker dem, og det kan en osteopat hjælpe dig med at finde ud af. Håbe det var svar nok, ellers spørger du bare videre Mvh Jesper Osteopat :0)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15607:

Lone S.Jensens billede
Tidligere Marathonløber + ekstremløb, men alderen gør nu at Halvmarathon er tilstrækkelig . Jeg...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up