Ømhed i knæ

Mette Schatters billede

Hej,

Jeg træner til Berlin Marathon (er mit første marathon) og var ude på en 28 km tur i søndags. Det gik sådan nogelunde, de sidste 3 km var super hårde og jeg var øm i led, men ikke noget det blev ved, da jeg stoppede med at løbe.

Jeg holdt hviledag i forgårs, mandag, og var ude og jogge en lille 5 kms tur i går, hvilket gik fint. Var lidt stiv først, men efter et par km var det næsten som at leg, da jeg kun skulle jogge.

Men så her til morgen kunne jeg mærke en dunkende ømhed i mit venstre knæ. Jeg har tidligere haft lidt problemer med dette knæ, da jeg overbelastede det for et lille års tid siden i yoga, så jeg skal passe lidt på det.

Jeg har været inde og læse om løberknæ, men tror ikke udmiddelbart det er det, da der ikke er nogen sene-smerte. Men der er en lille ømhed når jeg går og også når jeg sidder, som om knæet er lidt irriteret. Det gør ikke ondt, ondt, men værker lidt..

I følge det program jeg løber efter, skal jeg løbe 32 km på søndag og igen næste søndag. Jeg tænker måske at droppe turen på søndag og se hvordan knæet er i næste uge, og så tage de 30 næste søndag, hvis alt er vel..

Men er det noget jeg skal gøre, tage højde for, eller som jeg kan gøre af forbyggende ting for denne måske begyndende overbelastning? Jeg købte nye sko da jeg startede mit program for ca. 3 mdr siden (har været motionsløber i ca. 6 år, men har ikke løbet over 12 km - det har jeg kun i forbindelse med træningen til dette marathon). Jeg lavede løbetest i skoene og de er super gode, så den side skulle gerne være klaret, men jeg er lidt bekymret for om det stakkels knæ kan holde og vil gerne høre om der er noget jeg kan gøre?

Mvh Mette

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Mette Det er meget normalt for kroppen, når den belastes at den giver lyd fra sig. Og marathontræning er en extrem omgang træning, og det er det for alle. Jeg ville se de næste par dage an. Evt prøve at teste knæet lidt inden din lange tur på søndag, for at se om det forhåbentlig var et engangsforetagende, eller om du har fået en skade af en slags Måden du kan prøve at teste knæet lidt er at løbe lidt interval, hvis du gør det, eller en kort tur, men hvor du giver den lidt gas. Hvis knæet ikke reagerer, jamen så er der grønt lys for den lange tur søndag. Evt lidt kortere end de 32 kilometer, for den tur skal du nok nå i næste weekend. Skulle knæet reagere på din lille test, så vil jeg foreslå at du får kigget på det hurtigt. Ofte så er knæsmerter hos løbere forsaget af helt andre problemet. Ofte ligger problemerne i fødderne og bækkenet. De to regioner er hårdt belastet ved løb, specielt ved alle de gentagelser de bliver udsat for. Hvis der opstår problemer her, mærker man det ofte ikke, af flere årsager, men resultatet kan være knæsmerter. Knæet bliver ofte et kompenserende led imellem foden og bækkenet. Hvis der skulle opstå problemer efter din lille test, så er osteopati meget effektivt til hurtigt at rette op på de problemer der evt måtte ligge i dine fødder bækken og andre steder, så du stadig kan komme til Berlin. Venlig Hilsen Jesper Birkedal

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk