Marathon løb I åbenraa

Franks billede

Den 12-12-2012 skulle jeg deltage i et marathon i Åbenraa, med start klokken 12.12.

Dette var kun mit andet marathon, det først var i Odense, og jeg var derfor meget spændt på om jeg kunne komme under de små 4 timer.
Træningsforløbet op til havde kørt perfekt så jeg var 100 % klar ugen inden.
Men desværre så dummede jeg ved at skulle afprøve noget nyt udstyr 6 dage før marathonen.
Jeg havde fået nogle beslag til mine sko til at løbe på is og sne med, det var mit venstre ben så ikke voldsomt tilfreds med, hvilket det gav udtryk for med smerte fra tå til balle.
Med ro og en del massage fik jeg dog nogenlunde has på problemet og var derfor klar den 12 december
Jeg ankom til angoraen i åbenraa hvor ydligere 111 andre løber var klar til dagens strabasser. En af deltageren havde fødselsdag og løb sit marathon nr 100, så verdens pressen, tv-syd, var repræsenteret, samt en del fotografer.
Jeg havde ikke tjekket ruten synderligt meget, men havde hørt rygter om det sorte hul, en stigning vi skulle op af 6 gange.
Løbet var indrette således vi først løb 6 runder af 4.4 km i skoven og derefter 7 runder på stier de resterende kilometere.
Klokken 12.12 startede løbet stille og roligt lige ud af landevejen, de første 2 km bød ikke på nogle ubehageligheder af betydning. Der var sne og is og stien var smal men man kunne sagtens finde fodfæste.
Efter ca 2.5 kom der en stigning der godt kunne mærkes i benene, dog uden at jeg blev bekymret for seks omgange. Ved det 3. Km kom der så en ny stigning der var noget mere stejl og hård, og nu sneg tanken sig ind om at det godt kunne blive lidt hårdt. Men men men det værste ventede endnu, for forud ventede det sorte hul, et berygtede sted der bruges under bjergmarathon i åbenraa, men der skal den kun bestiges 1 gang.
Haleluja og glædelig jul siger jeg bare, da jeg midtvejs på stigningen kunne mærke hvordan musklerne i lårene begyndte, at være varme og smerten fra ugen forinde stille meldte sin ankomst.
På toppen af stigning foretog jeg en hurtig vurdering omkring min tid og opjusterede den til 4.30.
De første to runder forløb fint og i konstant løb, men på tredje runde måtte jeg gå et stykke af vejen på den sidste stigning.
Da jeg løb ud på sidste runde i skoven var det med den overbevisning at jeg nok måtte trække mig for løbet da smerten i mit ene ben var ret stærke.
Jeg ville dog ramme de 25 km som til fortræning til københavn marathon i 2013.
Med nedsat tempo kom jeg rundt og da jeg ramte stigningen sidste gang brændte hver en muskel i mine ben og jeg vidste jeg måtte udgå på toppen.
Jeg ramte depotet fuldstændig smadret i benene velviden at der stadig var 17 km at æde endnu.
Min forlovet stod klar med et smil,  et kram og et kys, hvilket var nok til jeg tvang mig ud på den første runde på stierne.
Hvordan og hvorledes jeg kom igennem syv af de runder aner jeg ikke helt, men ved stoltheden og reglen om jeg aldrig giver op hjalp mig gevaldigt, og at min forlovet stod klar efter hver runde.
Jeg gennemførte i tiden 4.33 som nr 51 hvilket jeg er voldsomt stolt af og set tilbage på løbet må jeg indrømme det var sku den fedeste oplevelse.
Nu er jeg klar til både københavn marathon, Jels halve ironman og hvad 2013 ellers må byde på.
Vh
 Frank Reimer 

#1

Sune Hundebølls billede

Spændende kamp med de 42,195 km. Synes godt du kan være stolt af løbet, i sær det, at du mærker efter og tidligt revidere dit mål efter dagsformen og rutens beskaffenhed.

... og god fornøjelse med 2013s udfordringer

Om bloggen

Franks billede
lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på under en time. 59.00 :-) Jeg har indtil videre løbet ca 8 halvmaraton den hurtigeste på 1.47. og skal til september løbe HCA maraton, som jeg glæder mig vildt meget til. Mit cykel univers er også kommet godt igang og jeg ligger pt med en gennemsnints fart på 2 minutter per km, hvilket er ok lige nu. Svømning uha uha. den starter jeg på nu og så må vi se hvor jeg står, men ikke ret godt er jeg sikker på. Mere om mine forberedeler senere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Janni Henningsens billede
  Jeg er desværre skadet i knæen om kommer ikke ud at løbe d. 05.05.2012 Nogen der vil købe denne billet til 200kr. normalpris 380kr. Der er en dame t-shirt med i størrelse small. Den kan måske byttes...
 • shelles billede
  Jeg har taget det store spring og meldt mig til Berlin halv marathon til april 2012. Jeg løber nu ca 7 km 3 gange om ugen og har været oppe og løbe 12 en gang....Samtidig med mit løberi, har jeg...
 • Jonas Samulioniss billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg stoppede med at ryge, samt hvordan rygestop har påvirket mit liv. Dagligt skriver jeg også på mit rygestop bloggen http://www.nicotine.dk. Du er mere end...
 • Jens Mathiassens billede
  Jeg vil her udleve mig selv som løber, Løbecoach, Løbetræner, Ultraløber-wannabe, Trailløber og bare glad for at bevæge mig - løbende ????????????‍♂️
 • Anette Lund Madsens billede
  Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15609:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up