Halvmarathon om 1,5 uge

Lars Friis Farsøes billede

For lidt under en uge siden løb jeg for første gang efter mit kravebensbrud. Siden da har jeg været ude to gange, og det går langsomt fremad. Jeg kan godt mærke, at jeg både har mistet lidt form og en del tempo, men jeg skal nok bare være taknemmelig over, at jeg så hurtigt er blevet i stand til at løbe igen.

I weekenden løb jeg en tur på 40-50 minutter – havde ikke lige mit GPS-ur med, og det handlede mest af alt bare om at få rørt kroppen lidt. I dag blev det så til en tur på 5,3 km. i tiden 32.08, dvs. et snit på ca. 6 minutter pr. kilometer. Jeg kan mærke, at benene snildt kan holde til mere tempo, men omvendt stiger belastningen på mit forslåede kraveben også i en sådan grad ved højere tempo, at det vist er bedst ikke at forcere for meget. Tempoet skal nok komme tilbage i takt med, at bruddet heler fuldstændigt – på bare en uges tid er der sket væsentlige fremskridt, så om 1-1,5 måned er jeg nok tilbage på mit gamle niveau. Jeg kan godt mærke mit kraveben i mit nuværende tempo, men det kunne være meget værre – og det går som sagt hastigt fremad.

Selvom jeg kun har løbet relativt korte ture efter mit cykelcrash, så har jeg alligevel meldt mig til den halve distance til Sydkystmarathon om 1,5 uge. Nogle vil mene, at det er dumdristigt, men jeg tager chancen, så længe min målsætning bare er at gennemføre. Det var oprindelig meningen, at jeg skulle have løbet mit første maraton i den 17. oktober, men nu vil jeg i stedet nyde ’blot’ at gennemføre den halve udgave for tredje gang. To af mine gode venner skal også løbe halvmaraton denne dag, hvoraf den ene er debutant – under normale omstændigheder ville jeg være bitter, hvis jeg ikke fik ’håneretten’ ved at komme først i mål. Men nu ser jeg bare frem til, at jeg når forhåbentlig kommer i mål efter 2.05-2.10 timers løb, så har de haft god tid til at gøre en kold øl klar til mig Wink

#1

Sørens billede

Det er da gået hurtigt. Havde du ikke også fået hjernerystelse? Og kræver det ikke total ro i flere måneder??
Held og lykke med fremgangen.

#2

Lars Friis Farsøes billede

Det er heldigvis gået hurtigere end forventet, men du har helt ret - jeg 'reddede' mig også en hjernerystelse, hvorefter fagfolkene krævede total ro i 1-2 uger. Det overholdte jeg også - var faktisk ikke uden for en dør den første uge.

Jeg var heller ikke begyndt genoptræningen, hvis det ikke var fordi, at to forskellige læger havde sagt god for det, da jeg var til undersøgelse for 2 uger siden Smile

#3

Cecilia Arendals billede

Ej, hvor godt, at du er løbende igen...langsomt kan jeg forstå:-)) men hellere løbende langsomt end fremprovokere tilbagefald. Ydre påførte skader er åbenbart nemmere at komme over og det er vel fair nok. Godt for dig og rigtigt god løbevind.

#4

Cecilia Arendals billede

Hej Lars

Hvordan har din krop det? Eller kraveben og hjerne...mere specifikt,
Jeg håber det er fordi du løber du ikke skriver:-))
Hilsner Cecilia...løbende

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15321:

Rasmus Jensens billede
Jeg har løbet to halvmaraton, og vil gerne prøve kræfter med maraton.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk