Going public

Mielazs billede

Hej alle sammen, jeg er blevet spurgt, om jeg ville skrive min blog her, i stedet for der hvor den lå før på et pokersite. Jeg har også tilføjet et billede; hvorfor ikke gøre ydmygelsen offentlig Smile

Men til sagen; Har indgået et væddemål mod to kammerater, om jeg kan løbe cph marathon 2011 på under 3 timer. Vi har væddet 15 tusind kr, og de er allerede begyndt at snakke om den sommerferie de skal bruge pengene på. Og udfra folks reaktioner rundt omkring ser det ikke alt for lyst ud, de fleste tror ikke på det. Det skal lige siges at jeg starter fra bunden af, har ikke den store løbeerfaring, og er ikke i særlig god form. Har hygge løbet med en kammerat i ny og næ gennem den sidste måneds tid.

Min plan er at starte ud med at løbe lange ture i et roligt tempo, for senere i forløbet at begynde at træne hurtighed. Skal ud og rejse 14 dage i juli, så har tænkt mig at give den gas op til der, og så løbe nogle enkelte ture dernede, og så melde mig ind i en løbeklub når jeg kommer hjem. Var inde i marathon sport og købe nogle ordentlige løbesko igår, så nu er der kun den åbne landevej foran mig Wink

Jeg føler dog, at jeg er ved at blive lidt halvsyg her til morgen, hvilket ikke lige er det jeg har brug for. Men jeg satser på at løbe 10 km her om lidt, hvilket bliver min første løbetur i dette projekt.
Wish me luck.

#1

Jens P.s billede

Det kræver vist lidt af en toppræstation. Det er en god idé at melde dig ind i en løbeklub.
Pas på i opbygningsfasen at undgå skader. 10 km. idag vil være helt vildt risikabelt, hvis du starter stort set fra nul. Find dig et godt træningsprogram, inden du starter. Læg mærke til, at du skiftevis skal løbe et par minutter og gå et par minutter de første mange uger. Vær tålmodig! Det lønner sig.

Held og lykke.

#2

Mielazs billede

Det fandt jeg ud af, måtte stoppe efter omkring 7 km da mine ben var fuldstændig syret til, var en udfordring i sig selv at gå det sidste stykke hjem. Fik lige en kold spand virkelighed i ansigtet Smile

#3

Bedouinas billede

Hej Mielaz.

Lyder godt nok vildt.....

Kan du fortælle lidt om dig selv. F.eks. hvor gammel du er, hvad du vejer. Og hvor meget du har løbet før - for jeg går da ikke ud fra, at du starter helt på nulpunktet? for hvis du gør det, synes jeg da, at der er hurtigere og nemmere måder at begå selvmord på!

Anyway - Good Luck!

venlig hilsen
Bedouina

#4

Mielazs billede

Jeg er 23 om en måned, 188 høj, vejer 77,5 kg, har aldrig løbet seriøst før. Men har før vejet 70 og det kommer jeg nok hurtigt ned og veje igen. Så jo jeg starter fra nulpunktet, lige bortset fra jeg ikke er overvægtig, ryger eller lign. Men kan godt være du har ret, vi får se Smile

#5

Bedouinas billede

Hmm, det var nu ikke for at tage modet fra dig...
Jeg synes bare, det er dødærgerligt, hvis du kommer ud for skader, fordi du går for hurtigt frem.
Så jeg er helt enig med Jens P. - find dig et træningsprogram og følg det - det andet er alt for risikabelt og ikke pengene værd.

#6

Nordboens billede

Jeg vil ønske dig al held og lykke - det vil virkelig være vildt hvis du kan klare det.

Pas godt på dig selv og forbered dig på et asketisk år uden mange udskejelser mht alkohol, sene nætter og junkfood.

Men hvis det lykkes så vil det være det hele værd. Find program og benyt dig af forum og brevkasse til at få gode råd.

Jeg krydser fingre for dig og glæder mig til at følge din rejse ud i løbeverdenen.

#7

PalleAs billede

Hejsa

Som jeg også har nævnt på dourun så er det lidt af et projekt du er sprunget ud i. Med dit ambitionsniveau er det ikke muligt blot at google/binge et løbeprogram og så følge det - du har ganske enkelt ikke den luksus at du kan følge sådan et program.

Få dig også et pulsur - helst et med GPS f.eks. et garmin og del så din træningsside så vi kan følge med i hvor meget og hvor ofte du træner. Det vil gøre det lettere at rådgive og heppe på dig Wink

Mvh
PalleA

#8

brjs billede

Hej Mielaz
Jeg plejer at sige at "man skal sætte sig nogle store mål"... det må jeg sku' sige at du har gjort...hatten af for det.
Du er ung...ryger ikke ..er ikke overvægtig...det er en god begyndelse.
Som jeg ser det, vil dit største problem, blive at få trænet sener, muskler og knogler op, så de kan modstå marathon-belastningen.
Så derfor er mit råd..få masser af kilometer i benene, MEN i LSD tempo (Long slow distance.. =snakke/hygge tempo) gå gerne hver 5-10 min, eller hvis du bliver forpustet.
Sideløbende bør du nok dyrke konditions træning, der IKKE belaster benene så hårdt... cykling svømning..eller andet.
Når benene begynder at blive stærke...kan du begynde at sætte tempo på.
Det KAN lade sig gøre...MEN det bliver ikke sjovt. Hvis du gennemfører...vil det nok være de mest surt tjent penge du nogensinde har fået.
Det bliver spændende at følge ...held og lykke med projektet.

#9

Annes billede

Jeg hepper på dig Mielaz Shock)

#10

Mielazs billede

Tak Smile

Hehe ja min timeløn bliver ikke imponerende, især når man regner de ting jeg skal købe med :S Men sig endelig til hvis der er nogen der har et billigt brugt ur til salg. Hvad tror i er bedst ved siden af svømning eller cykling?

#11

Jens Dues billede

Jeg hepper på dig... hold dig langt væk fra skader, løb langt og stærkt og sidst men ikke mindst; spark røv Smile

#12

Brian Andersens billede

Sjovt så meget opmærksomhed dette projekt får - men synes jo selv det er formidabel underholdning at kunne følge med i. Jeg har selv lige gennemført et marathon lige under 4. Der skal squ fart på for at komme under 3. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke og hold os opdateret! Smile

#13

Sørens billede

Og så lige endnu et råd Smile

Jeg tror du vil få glæde af, både at cykle og svømme. Jeg er meget enig med BRJ i, at du skal dyrke konditionstræning ved siden af, så du konditionsmæssigt er helt i top, når dine muskler, sener osv. er stærke nok til lange løb. Dyrk evt. også lidt styrketræning her i starten for at øge muskelstyrken omkring knæ, hofter og fodled. Den hastighed og løbeøkonomi bliver markant bedre af stærke muskler.

Egentlig synes jeg, du skal finde dig en træner/coach, som du har tillid til, og som kan lægge en plan for dig. På nettet får du 1000 råd, som stikker i mange retninger. Følger du dem alle sammen, vil du intet opnå. Du skal følge en nøje fastlagt plan, som bliver lagt af én, som ved, hvad der skal til.

Held og lykke. Det bliver spændende at følge.

#14

Marinas billede

Du er tosset brormand, men et eller andet sted skulle det ikke undre mig hvis det alligevel lykkedes for dig:)

Hep Hep:)

#15

nunobows billede

Herfra skal lyde et enkelt råd:

Lad være med at blive skadet!

Hvis du ikke er vant til at løbe - eller dvs. ikke vant til at løbe så meget, som du kommer til, så er du i allerhøjeste grad i "risikozonen" mht. skader.

Og problemet er (alt efter hvordan man naturligvis er skruet sammen på "førstesalen"), at det kan være svært (meget meget svært, faktisk) rent psykologisk at acceptere, at man i en uge eller 2 må skære bare en lillesmule ned for intensitet/distance, fordi benene er ved at nå deres grænse mht. belastning på et givet tidspunkt. "Man skal jo nå at komme i så god form som muligt..."

Men hvor du har råd til at slække på belastningen i kortere perioder af gangen... (det koster ikke nævneværdigt), så har du til gengæld ikke på nogen måde råd til at blive skadet, så det enten holder dig helt fra at løbe i perioder - eller i "bedste fald" kræver at du i en lang periode over fx 5-6 uger må reducere mængden så meget, at det ikke minder om dét, det hele drejer sig om... marathontræning.

Derfor: Lyt til kroppen. Ud over at det her projekt vil kræve meget mental styrke, så vil det være kroppen, der rent fysisk skal bære dig hele vejen igennem. Hvis den ikke kan det... så kan du være nok så mentalt stærk, men du taber med sikkerhed væddemålet.


God træning... og held og lykke med projektet i sin helhed. Jeg er spændt på de første seriøse tider at "måle" på. De kommer til at fortælle meget om hvor realistisk, det er.


/Benny aka nunobow

#16

Simon Kloks billede

Som værende en del af den anden part af væddemålet, håber jeg naturligvis ikke at Mielaz gennemfører. Jeg må dog erkende, at jeg ikke regnede med at Mielaz ville gå ind i væddemålet med en sådan gejst og viljestyrke, hvilket jeg har stor respekt for Wink

En rigtig god ide med denne blog synes jeg, det er rart at blive bekræftet i, fra folk der ved hvad de snakker om, at odds er på min side.

En masse hårdt arbejde skal Mielaz udsættes for, nu må tiden vise om det er nok til at kunne gennemføre Copenhagen maraton på under 3 timer, jeg håber det ikke Wink jeg kan bare læne mig tilbage med en øl i hånden. SKÅL Wink

#17

Bedouinas billede

Hovsa, det var lidt interessant at få modparten på banen også! Er du heller ikke løber Simon, siden du sidder der med din øl i hånden? eller er du, så du ved, hvad det drejer sig om?

#18

Simon Brandts billede

Som værende den anden del af væddemålet, så synes jeg, at det er passende, at jeg også lige smider en hilsen.

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg håber Mielaz han gennemfører det - men helst i tiden 3 timer og 2 minutter.

For det andet vil jeg som Simon Klok, sige at det er imponerende, at han går så ihærdigt til værks.

Og for det tredje, så synes jeg det er okay, at jeg taber, hvis han kan gøre det under 3 timer.

Jeg vil ønske Mielaz alt mulig held og lykke og håber ikke han bliver skadet.

God vind og godt løb!!

#19

frimanns billede

kommentar flyttet til 12. juni

#20

Kim H.s billede

Jeg vil blive imponeret, hvis du i mål under 3.45

Om bloggen

Mielazs billede
Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Peter Østergaards billede
  Tja, man kan vel kalde mig den løbende svømmer, eller den svømmende løber. Jeg kører et forsøg med mig selv, det omhandler de +/- Jeg oplever ved og svømme ved siden af min løbetræning, Målet er...
 • Morten Jensens billede
  Et hyggeligt løb i Klovborg.
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Benjamin Shultzs billede
  BilligEjendomsmaegler.dk er siden hvor du kan finde alle ejendomsmæglere samlet et sted. Du finder viden om anmeldelser, priser og ledighed fra alle ejendomsmæglere i hele DK. Så i stedet for at...
 • Noris Sveistrups billede
  Når jeg løber, føler jeg mig som en fri fugl og jeg elsker den følelse af frihed, og glæde i mit hjerte. Det er ubeskrivelige følelser, der fylder mig med lykke og gør mine dage bedre.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk