Relative forbedringer

PSs billede

Der er nogen som siger at mennesket er bygget til at løbe. Evolutionært set er den god nok. Modsat hvad man intuitivt skulle tro var det ikke hjernen som adskilte vores formødre fra chimpansernes. Det var måden de bevægede sig mere opret på. Det første unikt menneskelige ved os var altså opret gang og løb, vores slanke lemmer og formentligt ret hurtigt vores svedkirtler. Dem som gør os i stand til at komme af med varmen, selv i sådan en sommer vi lige har haft. Der er altså ingen tvivl om at løb/gang var en vigtig faktor under vores udvikling. Men der var også andre ting at tage hensyn til for artens beståen. Vores krop er resultatet af 4,5 milliarders år historie siden livets opståen og en masse kompromisser. Nogle af os hælder mere til en den ene side end den anden.
Personligt hælder jeg ikke sådan rigtigt til løb. Jeg er en af dem som stod til sidst når der skulle vælges hold til gymnastik og måtte høre på de andres parlamenteren. Sådan ”Det kan godt være I havde hende sidste gang. Men hun var på mit hold i 2 uger i træk fordi Sofie var syg ikk’ så det er altså jeres tur igen” agtigt. Lige gyldigt hvilken sportsgren, jeg meldte mig til, var jeg altid den ringeste. Syntes heller ikke jeg forbedrede mig, selv om jeg trænede. Min voksenhjerne fortæller mig, at jeg må være blevet bare lidt bedre til svømning, badminton eller håndboldt, mens jeg gik til det. Men som jeg husker det, blev de andre bedre, og jeg stod bare stille. Ikke vandvittigt motiverende altså.
Så hvorfor er jeg nu her. På et motionssite. Med en løbe blog. Selv om jeg løber imponerende langsomt.
Løb har den fordel, at jeg ret nemt kan se, og måle, min fremgang i forhold til mig selv. Og jeg er blevet mere udholdende og hurtigere… ikke i forhold til den brede løbemasse. Men i forhold til mig selv anno 2009, eller bare i forhold til for 2 uger siden.
Jeg ved godt, at jeg aldrig bliver hende, som løber helt vildt hurtigt. Men jeg kan blive hende som løber OK langt. Jeg er i hvert fald blevet hende som nyder at løbe!

Om bloggen

PSs billede
Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • MM
  MMs billede
  Jeg er en pige på 17 år, der egentlig startede med at løbe tilbage i 2007/2008 efter jeg havde deltaget i DHL-stafetten i 2007... Dengang løb jeg 5KM på 37.42, og jeg var pinligt berørt (selvom jeg...
 • Benny Mousings billede
  Jeg fik en nedslående nyhed på sygehuset d. 01-07-2013, hvor en læge og en sygeplejerske uafhængig af hinanden fortalte mig hvis jeg ikke gjorde noget nu så ville jeg ikke være til stede på denne...
 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk