Zermatt marathon 2010 - en ekstrem oplevelse !

Tor Rønnows billede

I lørdags d. 10 juli gennemførte jeg det hårdeste marathon for mig til dato, det ufatteligt barske, varme og utroligt smukke Zermatt marathon i Schweiz. Zermatt er beliggende ved foden af det verdenskendte bjerg Matterhorn, den måske mest fascinerende top synlig og tilgængelig for almindelige turister.

Marathonløbet startede i dalen i den lille bjergby St. Niklaus (1085 meter over havet)...

... og ruten snoede sig op igennem dalen mod, igennem og forbi Zermatt...

... efterfulgt af en aldeles ekstrem stigning ...

... mod afslutningen ved Riffelberg...

... i 2582 meters højde over havet, højere opppe end det højeste bjerg (Galhöpiggen, 2469) i Skandinavien !!!

Ja, udover kampen mod tyngdekraften og de 2000 højdemeter, måtte løberne altså kæmpe mod en ekstrem varme og trykkende luft (den tynde luft til trods), det var vel omkring 30 grader varmt og helt uden formildende eller forfriskende vind. Det var med andre ord en næsten overmenneskelig opgave at komme igennem løbet... men jeg klarede det, omend jeg fik noteret den langsommeste tid for mine samtlige 194 marathonløb. Jeg er dog stadig stolt over at have gennmført, og løbet og turen er helt sikkert en oplevelse for livet !

Du finder den komplette billedserie her. God fornøjelse !

Med venlig hilsen,

Tor Rønnow

#1

A. L. Madsens billede

Hej Tor.

Atter en imponerende bedrift fra dig. Må nok sige, at 2010 lader til at være udfordringernes år for dig med Kalkmine Marathon, en uges marthon på Bornholm ....og sikkert mange andre udfordrende løb.
Hvor og hvornår har du planer om at løbe dit marathon nummer 200?
Og kommer vi snart til at læse om dit første ultraløb?
venlig hilsen
Anette

#2

R.K. Nielsens billede

Hej Tor!

Som altid, super flot løbet og altid spændende at følge dig.
Savner dog lidt løbsberetninger og flere billeder.

Mange hilsner
René

#3

færdigmedfyrres billede

Måske kunne du finde dig en sponsor, og så på et tidspunkt sætte rekord i antal løbede marathon på et år.

Så vidt jeg ved, at det en tysker, der har rekorden nu.

Det kan vi jo ikke have. Vel?

hilsen
John

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Ulla Lassens billede
  I min blog vil jeg komme ind på de mange fordele, der er ved at komme tættere på naturen. Dette er både gennem løb og gåture i naturskønne områder, men det er også i form af at vælge flere naturlige...
 • Cecilia Arendals billede
  Jeg vil forsøge at beskrive den svære vej tilbage til de lange løb med en achillessenebetændelse i bagagen- Bloggen skal bruges til at fastholde at jeg igen i 2010 løber marathon og er skadesfri....
 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...
 • Jens Mathiassens billede
  Jeg vil her udleve mig selv som løber, Løbecoach, Løbetræner, Ultraløber-wannabe, Trailløber og bare glad for at bevæge mig - løbende ????????????‍♂️
 • Per Hussmanns billede
  Her vil jeg, som supplement til vores FB side, poste relevante info og oplevelser som formand for Aabenraa Bjergmarathon.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina