Zermatt marathon 2010 - en ekstrem oplevelse !

Tor Rønnows billede

I lørdags d. 10 juli gennemførte jeg det hårdeste marathon for mig til dato, det ufatteligt barske, varme og utroligt smukke Zermatt marathon i Schweiz. Zermatt er beliggende ved foden af det verdenskendte bjerg Matterhorn, den måske mest fascinerende top synlig og tilgængelig for almindelige turister.

Marathonløbet startede i dalen i den lille bjergby St. Niklaus (1085 meter over havet)...

... og ruten snoede sig op igennem dalen mod, igennem og forbi Zermatt...

... efterfulgt af en aldeles ekstrem stigning ...

... mod afslutningen ved Riffelberg...

... i 2582 meters højde over havet, højere opppe end det højeste bjerg (Galhöpiggen, 2469) i Skandinavien !!!

Ja, udover kampen mod tyngdekraften og de 2000 højdemeter, måtte løberne altså kæmpe mod en ekstrem varme og trykkende luft (den tynde luft til trods), det var vel omkring 30 grader varmt og helt uden formildende eller forfriskende vind. Det var med andre ord en næsten overmenneskelig opgave at komme igennem løbet... men jeg klarede det, omend jeg fik noteret den langsommeste tid for mine samtlige 194 marathonløb. Jeg er dog stadig stolt over at have gennmført, og løbet og turen er helt sikkert en oplevelse for livet !

Du finder den komplette billedserie her. God fornøjelse !

Med venlig hilsen,

Tor Rønnow

#1

A. L. Madsens billede

Hej Tor.

Atter en imponerende bedrift fra dig. Må nok sige, at 2010 lader til at være udfordringernes år for dig med Kalkmine Marathon, en uges marthon på Bornholm ....og sikkert mange andre udfordrende løb.
Hvor og hvornår har du planer om at løbe dit marathon nummer 200?
Og kommer vi snart til at læse om dit første ultraløb?
venlig hilsen
Anette

#2

R.K. Nielsens billede

Hej Tor!

Som altid, super flot løbet og altid spændende at følge dig.
Savner dog lidt løbsberetninger og flere billeder.

Mange hilsner
René

#3

færdigmedfyrres billede

Måske kunne du finde dig en sponsor, og så på et tidspunkt sætte rekord i antal løbede marathon på et år.

Så vidt jeg ved, at det en tysker, der har rekorden nu.

Det kan vi jo ikke have. Vel?

hilsen
John

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Asmund Bramss billede
  BedemandPris er websitet hvor du kan finde alle bedemænd samlet samme sted. Find viden om prissætning, lokalitet og anmeldelser fra alle danske bedemænd. Så i stedet for at lede flere steder, kan du...
 • Torben Jensens billede
  Jeg skal i gang med at træne til DHL Stafetten i Århus d. 17 August. Jeg er kommet til at melde mig til sammen med nogen kollegaer, så der er ingen vej uden om denne gang. Jeg er sikker på det også...
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år
 • Melindas billede
  Jeg vil skrive om mine oplevelser omkring træning, mad og min hverdag. Jeg styrketræner dels, men løber også meget og derfor vil mine indlæg være lidt en blanding af alt dette. Jeg håber nogle kan...
 • Tim Hansens billede
  Min blog vil handle om de ting som sker omkring mig og i mit hoved. Både når jeg løber motionsløb men også når jeg træner runde om i Furesø Kommune.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15345:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk