To uger til Nykredit Copenhagen Marathon - KOM NU !

Tor Rønnows billede

Det siges, at man altid husker sin første kærlighed. Jeg ved ikke, om det er sandt. Men jeg ved, at jeg husker datoen 16 maj 2004, dagen, hvorpå jeg blev ramt af en sælsom "tildragelse", en form for permanent uro, glæde og forventningsfuld anspændthed, som hærger krop og sind i stort og småt, og som får en til at sætte i regelmæssigt løb (nogle kalder det træning), lægge planer, checke websites, drømme. Jo, d. 16 maj 2004 blev jeg ramt. Af marathonglæden !

Sted og begivenhed husker jeg også, det var nemlig ved Nykredit Copenhagen Marathon, arrangeret af SPARTA, at jeg gjode min debut. Som en magehungrende trækfugl søger jeg således hvert i år maj tilbage til "åstedet", måske for at smage på denne første kærlighed igen, måske for at gøre status på endnu et marathonår, måske blot for at være med i Danmarks største marathonløb, som de seneste år har løftet sig op på internationalt niveau. Jeg ved det ikke. Jeg ved blot, at jeg skal være der. Være med, når startskuddet lyder på Islands Brygge og når masserne skal hældes igennem hovedstadens gader som en kæmpe pølse af veltrænede muskler, en tsunami af løbeacryl, der skal optegne rutekortet live imellem de mange smukke facader, pladser og stræder i Dronningens København.

Jeg har pånær 2005 deltaget hvert år, og i 2007 skrev jeg min første fotoberetning for løbet og med solskinsbestrålede billeder, nedenfor ser vi et stemningsbillede fra et af højdepunkterne, nemlig den tilskuerbesatte Trianglen på Østerbro. Beretningen ses her.

Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

Året efter løb jeg i en større gruppe, der fejrede marathon nr. 400 for navnkundige Erhard Filtenborg (beretning her),

Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

... og i 2009 blev målgangen så for sidste omgang lagt ved Den Sorte Diamant, et år, hvor vi var vidne til et lidt til tider halvkoldt, regnfyldt og forblæst løb - jvnf. billedet nedenfor fra Vesterbro - men hvad gør det, når ilden brænder indefra. Se billederne her.

Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

I 2010 gik starten så fra Islands Brygge og nu med Nykredit som navnesponsor og interessent for løbet, og jeg tror ikke det er forkert at sige, at det var dette år, at Nykredit Copenhagen Marathon med dets +10.000 tilmeldte deltagere blev internationalt, hvilken glæde...
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

.. hvilke flotte rammer at løbe i, her idylliske og berømte Nyhavn...
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

.. og her et af den nye rutes smukke omend brostensbelagte strejf, Gl. Strand, den ældgamle fine film mellem Strøget og Thorvaldsens Museum og Christiansborg. Den fulde beretning fra 2010 ses her.
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

Internationaliseringen og professionalismen blev yderligere optimeret og udbygget sidste år, som for mig fremstod som et fuldstændigt fejlfrit arrangement ! Genoplev løbet i billedserien for Nykredit Copenhagen Marathon 2011.

Nu er der så lidt over 14 dage til, at jeg skal gense min første kærlighed og jeg er spændt som en teenager. Men hvad med DIG ? Du skal da også med, du skal da opleve dette prægtige løb og du skal give dig selv den gave at løbe i mål dér på Islands Brygge, igennem Nykredits og Politikens portaler, frem til en velfortjent medalje og en god dansk øl. Jeg håber, vi ses. Nåhr ja, og så bliver løbet forresten mit marathon nr. 250.
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

Venlig hilsen Tor Rønnow

PS: Du finder hjemmesiden for Nykredit Copenhagen Marathon her og praktiske info her.

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mathiass billede
  Efter at have trænet de sidste 5 måneder i fitness-studio er jeg lige begyndt med at løbe ude i skoven. Målet er at løbe regelmæssigt og muligvis deltage i nogle løb i løbet af sommeren. Halvmaraton...
 • Hans Olesens billede
  Drop fitnesscenteret og løb en tur i naturen. Der er masser at se på, lige fra fugle til biller og blade og træer. Det giver dig en anden oplevelse end bare motion. Du bliver langt mere motiveret af...
 • Mor_til_4s billede
  Min blog begyndte som en bolg om træningen fra 5 km til en halv marthon. Men mit liv tog en helt anden drejning, da jeg den 19 nov 2011 brækkede ryggen + flækkede et ribben + nogle bøjet ribben, da...
 • Morten Jensens billede
  Et hyggeligt løb i Klovborg.
 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina