Tjener, der er en løber i min suppe

Tor Rønnows billede

Man kunne fristes til at tilføje: "En besvimet løber !". Sagen er i hvert fald, at det KAN gå hen og blive særdeles varmt på søndag, jvnf. TV2 Vejrets prognose for NYKREDIT Copenhagen Marathon. Vær opmærksom på at følge vejrudsigterne nøje, så du får taget ordentligt bestik af de forhold, som søndagen vil byde på.

NYKREDIT Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
NYKREDIT Copenhagen Marathon - kort efter starten på Islands Brygge.

INDEN løbet skal du have styr på påklædning og på sol- og strålebeskyttende foranstaltninger, heruden solbriller, kasket og solcreme. Hvis du ikke har tabletter med "stærk salt", så kan det være en idé at anskaffe sig sådanne (apotek eller Matas). Tag 2-3 stykker med til løbet, indpakket i aluminiumsfolie eller tilsvarende, og hvis - og kun hvis - det vitterligt bliver meget varmt, dvs. over 22-24 grader, så tag en eller to tabletter ved km. 25 i forbindelse med den væskestation, der er dér.

UNDER løbet skal du huske at drikke ved HVER 5 km. Hvis det bliver meget varmt, så tag 2-3 kopper med vand, ellers blot den mængde, du plejer. Kommer temperaturen over de 22 grader, så kan du ligesågodt indse, at muligheden for at præstere optimalt er væk, og at PR-forsøg eller tilsvarende næppe giver mening. Med andre ord: justér hastigheden lidt ned, og nyd hellere følelsen af at være i kontrol over slagets gang. Dette er absolut at foretrække fremfor at kollapse grundet dehydrering, en tildragelse der kommer uden varsel, og som jo vil være pokkers ærgelig.

Dét var så de potentielt formanende ord omkring varmeproblematikken. Sikkert er det, at København City og brokvartererne bliver fyldt med løbere og tilskuere på søndag. Byen vil ganske enkelt være sort af mennesker, caféer, barer og ishuse vil bugne af kunder under og efter løbet (jvnf. overskriften). Vi deltagere synes jo selv, det bliver en fest, men man skal selvfølgelig huske på, at der kan være lokale beboerne, der vil føle sig generet af de mange mennesker og især af de trafikale gener, som et så stort arrangement uundgåeligt medfører. Så på forhånd TAK til netop disse menneskers tålmodighed - skulle du kende nogen, der kunne komme i "klemme", så vis dem rutekortet for NYKREDIT Copenhagen Marathon og Spartas beskrivelse af de logistiske forhold. I sidste ende håber jeg, at alle kan se det positive for København og for Danmark, at vi har et sådant internationalt maratonløb i vores hovedstad, det skæper penge i kassen og bringer os på "landkortet" for noget livsbekræftende og positivt, og det er ikke uvæsentligt i disse tider.

Ja, så hvorfor ikke tage del i begejstringen: kom og hep, drik et par øl, spis en skål suppe. Med eller uden løber.

Vi ses på søndag til NYKREDIT Copenhagen Marathon !

Venlig hilsen,

Tor Rønnow

PS: Her har du LØBERENs maratontips og her mit eget råd om Tor Rønnows Plan B.

#1

Michael Marinellis billede
Så sandt så sandt:) God pointe med at ikke alle synes, at trafikpropper er fantastiske. Og naturligvis skal de have tak, fordi vi må låne byen nogle timer:)

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina