Status og målsætninger

Tor Rønnows billede

December er ikke kun julemåned, det er også den tid på året, hvor man gør status. Man kårer årets bedste sportspræstationer, årets fodboldspiller (tillykke, Messi !), ser tilbage på de vigtigste begivenheder fra ud- og indland osv., ja til sidst bliver det kvalmende og for meget, og vi går alle i en kollektiv manisk søgen mod *noget nyt*, populært kaldet 'nytår'... og efter en champagnefyldt aften spædet op med torsk og kransekager som den ultimative forløsning bliver alle tavler visket rene, og vi føler os som uskyldige babyer født på ny og klar til HELT NYE udfordringer.

Helt dér er vi dog ikke endnu... så LIGE NU er det tid til at gøre status !

Fik du løbet det antal kilometer, du ville ? Fik du deltaget i de løb, du havde planlagt ? Hvis ja, var du tilfreds med dine præstationer, måske endda rigtigt positivt overrasket ? Hvis nej, hvorfor ikke... og hvad kan forbedres, så næste års mål har en størrre chance for at blive indfriet ?

Desto bedre, mere ærligt og mere grundigt man besvarer disse spørgsmål med sig selv, desto bedre rustet åbner man ballet til næste års løbeprogram. For mange af os kører de gode intentioner og målsætninger nok lidt i hegnet allerede fra start, fordi analysen af det passerede er for løs og for overfladisk... det er i hvert fald tilfældet for mit eget vedkommende.

Så jeg vil være primo-december first-mover på dette nytårsforsæt: grundigere analyse og målsætningsjustering i 2010 ! For mål skal der jo til... de strukturerer vores tid og træning, de giver motivation og de giver, eller KAN give, lykkefølelse, når de bliver indfriet. Målene.

Men mål skal ikke kun være der, de skal være velformede, de skal være specifikke, målbare, attraktive, realistiske og tidsbestemte. Ja, SMART-goals kan du lære af enhver nybegynder indenfor coaching.

Dét, som jeg mener, vi skal lægge til er, at målene skal udspringe fra netop dig, altså være dybt personlige ! Kun du kan indfri dine løbemål, og kun du bør sætte dem i sidste ende. Det udelukker ikke, at du ikke kan tage imod sparring fra trænere eller løbekolleger, eller følge et træningsprogram... men jeg tror bare, at man skal bevare den 'personlige forbundethed' med sine mål for at fastholde motivationen og disciplinen på sigt.

I alle tilfælde: rigtig god analyse- og målsætningsmåned... og god rigtig god jul !

Mange venlige hilsener, Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Magnus123s billede
  I denne blog vil jeg bare gerne have nogle gode råd omkring løbetræning og hvordan jeg kan bibeholde motivationen!
 • Tim Jørgensens billede
  Her får du alt det seneste om motion, løb, diverse træningsformer og servicefirmaer, så er du ikke i tvivl næste gang, du skal have lavet noget på huset eller skal i form:...
 • Lars Rexs billede
  Min blog skulle gerne kunne være en dagbog for noget der lykkedes.
 • Mikkels billede
  Jeg har i efterhånden et halvt år trænet op til et halvmarathon, og jeg har fundet ud af et par tricks, der har gjort det meget nemmere for mig at forblive motiveret hele tiden. 1. Sæt dig mål hele...
 • Dorthes billede
  Hej Alle, Dette er mit første indlæg, så jeg er ikke helt sikker på om det er rigtigt det jeg gør... Det er sikkert forkert :) Fredag vil jeg løbe min første tur på 6 km fra min bopæl her i...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina