Messithon i Barcelona

Tor Rønnows billede

Sidste weekend valfartede en større skare marathonløbere til Barcelona i Spanien, faktisk var der rekord mange rød-hvide tilmeldt. Baggrunden for det store deltagerantal (i det hele taget) skulle nok til dels tilskrives det faktum, at byens berømte fodboldklub FC Barcelona skulle spille på hjemmebane samme weekend, et sammenfald jeg desværre ikke har oplevet de to tidligere gange, jeg har løbet i Barcelona.

Også for undertegnede var der ingen tvivl: dette MÅTTE opleves, Barca på Camp Nou lørdag aften og marathon søndag rundt i byens gader. En weekend med oplevelser, sol og et strejf af forår. En aften med verdens bedste fodboldspiller, Leonil Messi, i selskab med Xavi, Iniesta, Bojan, Villa osv. Kort sagt: Messithon i Barcelona 2011 !

Lad det være sagt: det var en KÆMPE oplevelse af se alle Barcas stjerner på Camp Nou. Der blev godt nok kun scoret eet mål i kampen, selvom byholdet forsøgte og forsøgte og forsøgte.

Denne oplevelse alene var nok til at gøre rejsen til en succes. Men se, vi løbere blev ydermere beriget med et fantastisk velafholdt og superdejligt gennemløbet marathon om søndagen. Vejret var perfekt til løb, ca. 15 grader, solskin og ingen vind. Lige hvad man har sukket efter en hel vinter ! Løbets start og mål foregik ved den berømte plads Espanya, her ser vi et billede fra morgenstunden kort efter startskuddet gik.

Et af højdepunkterne på ruten er forbiløbet af byens varetegn, Gaudis Sagrada Familia.

Der var flot tilskueropbakning rundt langs ruten, og også mange danske heppere.. ja, i det hele taget var det som om, der var danskere over det hele.

Andre højdepunkter i løbet talte den futuristiske bro,

strækningen langs havet,

Triumfbuen,

Carrer de Ferran,

og så selvfølgelig at komme i mål efter de 42.195 til tider kuperede kilometer. I modsætning til sidste år, hvor det var hundekoldt, så var det en fornøjelse at kunne tage sig tid til at snakke med folk i målområdet, og bare langsomt diffundere tilbage til sit hotel. Marathonløbet i Barcelona 2011 vs. 2010 viser med al tydelighed, hvor STOR en paramter vejrliget er for oplevelsen og stemningen ved et stort bymarathon: sidste år var det trist og tæt på skandaløst kedeligt, i år var det verdensklasse og bare fan-f*cking-fantastisk !

Hvad kan vi så bruge alte dette til ? well, holder man af at løbe marathon og holder man samtidigt af fodbold, ja, så er det oplagt at plotte Barcelona ind som et kommende "target". I det hele taget kunne vi starte en ny samlemani, nemlig kombinationen af fodboldkamp & marathon. Og størst af alt er, næst efter kærligheden, Messithon i Barcelona !

Se hele løbsberetningen her.

mvh. Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina