Jeg elsker mit supermarked !

Tor Rønnows billede

Jeg elsker mit supermarked ! Ja, sådan er det faktisk. Tænk engang på, hvor utrolig en ting sådan et supermarked egentligt er... alle mulige slags varer fra hele verden... tilgængelige på hylder og hylder ned, alt sammen i een og samme butik. Havde det moderne supermarked eksisteret for to eller tre hundrede år siden, så havde det været en attraktion for alle verden over.. det ville være et uhørt mirakel, et bevis for Guds eksistens eller en cementering af en konge eller kejsers ufejlbarlige magt. Supermarkeder er i sandhed hellige steder set i et verdenshistorisk perspektiv. Vi er bare så forkælede og forvente, at vi ikke reflekterer over det. Sådan er det vel med mange ting i den moderne tilværelse. Det er først, når ting bliver U-tilgængelige, at vi - panisk - vågner op, sådan som vi med års mellemrum oplever det ved enten strejker, askeskyer eller lignende force majeure lignende tilstande. SÅ bliver vi skrøbelige, og SÅ sætter vi ekstra pris på vores luksusliv.

Lidt tilsvarende har jeg det med "løbernes muligheder" på internettet. Tag blot løbsoversigten her på motionslob.dk ... et overflødighedshorn af motionsløb i alle distancer, motionsløb for alle spredt ud over det ganske land, motionsløb for glade og forventningsfulde løbere i alle aldre. Dét er da fantastisk, når man tænker lidt over det. Med få klik kan man finde frem til lige den begivenhed, som man kan sætte sig som mål, en begivenhed der måske vil udøve stor indflydelse på ens prioritering, diæt og træningsplan i måneder eller endog år fremover, og som måske vil fylde en med både forventningens glæde og eventuel lurende "frygt"... hvem husker ikke sit første halv- eller helmarathon, endsige den første 5 km ?

Så jo, jeg elsker mulighederne for os løbere på internettet, og al den information og viden, vi kan fremfinde på få sekunder. Jeg elsker at finde nye løb, steder og begivenheder, som kan inspirere mig og som kan motivere mig. I år skal jeg f.eks. for første gang til Canada, nemlig til Vancouver Marathon, et løb og en by, som jeg har hørt så utroligt meget positivt om igennem mange år, og som via nettet bare ser endnu mere sexy ud. At løbets fartholdere kaldes "race bunnies" er ikke med til at holde forventningerne nede.

Nettets sociale muligheder for os løbenarkomaner er også utrolige, og den måde vi finder sammen i netværk som f.eks. på løbefora og på Facebook, ja, det har vel givet os alle en social dimension, som vi ganske simpelt aldrig har haft før. Således har det for mig og min løbeven Mogens Pedersen kunnet lade sig gøre at blive interviewet af en forfatter i Canada, og blive omtalt i hans nye bog, "The Messengers", omhandlende alverdens megaløbere udi marathon- og ultraløb (læs mere om bogen her).

Mere vigtige er selvfølgeligt vennerne og aktiviteterne tæt på, og vi inspirerer jo hinanden nærmest dagligt både med løbehistorier, træning og planlægning, men også mere bredt med livets øvrige spørgsmål inkluderende alt fra musik og film til familieforhold og deslige (diverse stavet med s, e og x). Hvad angår marathonløb, ja der bliver Facebook-flokken jo af og til som en bisværm, der kollektivt bestormer og befrugter særligt udvalgte løb som f.eks. det smukke og hyggelige Dr. Nielsen Vinterhyggemaraton i Vejle sidste søndag, se historien her.

Var dette sket uden vores virtuelle løbesupermarkeder ? Næppe. Så find tankerne og kærligheden frem: elsk dit (løbe) supermarked og snak med de øvrige kunder ! Det kunne jo være, du lærer og oplever noget nyt.

Venlig hilsen,

Tor Rønnow

PS: Next step -> løbskalenderen Wink

#1

Graziellass billede

Tror mig Tor, havde der været en "synes godt om" knap ved løbskalenderen, havde jeg trykket den for længst! Jeg elsker den kalender! Den er ikke bare spændende. Den er grund til jeg overhovedet er på motionsløb.dk!! Jep! Så kan jeg lade mid inspireret og drømme mig væk på alle mulige løb rundt omkring i Danmark og altså løbe nogle af dem Smile
Så nej! Den tager jeg ikke for givet! Jeg er glad for den, så strejk endelig ikke og lad være med at kaste ask på den! Den bruger jeg. Det er mit supermarked! Tongue

#2

Anette Madsens billede

Enig!!! Det er simpelthen Danmarks bedste og største løbe-supermarked.

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina