Gode intentioner

Tor Rønnows billede

I den adfærdspsykologiske teori NLP taler man om, at der bag enhver adfærd ultimativt er en positiv hensigt. Man kunne også kalde det "en god intention".

Som jeg ser det, er "gode intentioner" et stort omdrejningspunkt i det at løbe. Man kan have intentionen om at løbe så og så hurtigt, om at vinde konkurrencer, om at slå de og de personer. Man kan også have mere ydmyge mål om blot at bevæge sig dagligt, om at komme ud i naturen, om at tabe sig eller hvad det nu måtte være. Der kan ligge mange intentioner bag den samme adfærd "at løbe". Gode intentioner.

På samme måde ligger der formentlig og forhåbentlig også gode intentioner bag mange af de motionsløb, som der bliver arrangeret rundt omkring. Her er det særligt marathonløbene, som i øjeblikket har min interesse, og jeg kan kun sige, at det er umådeligt sjældent, at man ikke møder glæde, energi og virkelyst ude til løbene. De fleste marathonløb vil jo netop gerne "byde" på et eller andet, det kan være en stor naturoplevelse, løb forbi berømte pladser og monumenter eller, som i specialiteterne, løb under meget usædvanlige forhold... være sig i et køleskab, den gamle Elbtunnel i Hamborg, den kinesiske mur eller de store avenues i New York. Hvert marathon har sit kendemærke, sin immanente intention.

I den forgange weekend stod de gode intentioner i kø i Nordjylland, idet man hér havde ikke færre end to store, debuterende marathonløb (samt andre distancer). Lørdag blev der budt velkommen til Nationalpark Thy marathon, og selveste Miljøministeren Troels Lund Pousen var sammen med +200 kolleger fra Miljøministeriet at finde i feltet. Alene dét er da et pragteksempel på "gode intentioner". Selve løbet fik en ok debut, omend enkelte skønhedsfejl skabte lidt panderynken hos løberne. Personligt havde jeg en rigtig god oplevelse, og hvad de enkelte småfejl angår, ja, der valgte jeg at trække på skuldrene. Jeg valgte at se den gode intention i det at arrangere at marathonløb i - eller måske lidt rettere omkring - landets sidste vildmark. Man kan læse lidt videre om dette arrangement her.

Søndag stod der så Fjordmarathon i Aalborg på programmet, og også her havde man lagt meget ambitiøst fra land med adskillige distancer udover selve de 42.195 km. Desværre blev løbsafviklingen især på marathondistancen skændet af flere alvorlige fejl, og deltagerne - især de, som fik løbet adskillige kilometer forkert (!) - var med rette MEGET sure og skuffede efter løbet. Efterfølgende har løbsarrangøren undskyldt, og bl.a. forklaret sig med sygdom på dagen blandt hjælperne som årsag. Det kan man så mene og tro om, som man vil... men jeg kan som løbsarrangør selv bevidne, at betroede kræfter faktisk KAN svigte på dagen, og dermed bevirke, at løbsoplevelsen ikke blev det forventede. Det siger sig selv, at det ikke er sjovt at stå i en sådan situation. Så hvordan kommer de videre med deres Fjordmarathon deroppe i Aalborg ? Tja, måske ved, at vi alle vælger at vægte de gode intentioner i det at stable et stort jysk by-marathonløb på benene. At vi raser ud, og så visker tavlen ren. Denne process er nok hjulpet godt på vej ved, at løbsledelsen efter sigende nu har meldt ud, at alle de, der løb forkert på marathondistancen, kan stille gratis op i 2010. Det synes jeg, man skal tage imod ! Kig selv lidt på billederne af den efter min mening ganske indtryksrige rute her.

Ja, man skal kigge på intentionen... og ikke nødvendigvis (kun) adfærden... som enhver forældre iøvrigt vil vide. Således også med denne nye klumme, hvor jeg håber at kunne bidrage med spændende historier fra og omkring marathonløbene rundt om i verden.

Hvis man vil vide lidt mere om mig og de løb, jeg har deltaget i indtil videre, kan man tage et kig forbi www.temperance.dk

Mange venlige og indledende hilsener, Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Niels Danielsens billede
  Nu nærmere tiden sig, til det flotte løb i Broager. Vi har samlet knap 40 løbere fra Snejbjerg Motion, og vi får en fantastisk dag, med løb, og efterfølgende middag på Gråsten Slotskro.
 • Asmund Bramss billede
  BedemandPris er websitet hvor du kan finde alle bedemænd samlet samme sted. Find viden om prissætning, lokalitet og anmeldelser fra alle danske bedemænd. Så i stedet for at lede flere steder, kan du...
 • Peder Ls billede
  Det er fedt at være i form Det er fedt at være i live
 • Jakob Lind Tolborgs billede
  Nuværende mission: Motivere idrætsforeninger til bedre brug af sociale medier (2016-). Tidligere mission: Motivere løbere ved brug af sociale medier (2008-2015)
 • Torben Allan Mikkelsens billede
  Jeg er idémand og stifter af RigtigeMændErBusinessMænd / RMRBM, som du kan finde på Facebook. Vi er Danmarks måske mindste og måske sjoveste løbeklub. Se mere her og på FB. Rigtige Business Mænd er...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina