Cannonballs - trendy marathons

Tor Rønnows billede

Hvis man har fulgt lidt med i det danske marathonmijø det seneste års tid, vil man have bemærket, at finanskrisen har ført en ny trend med sig: Cannonball-marathons. Que est ?

Cannonball-løb er små, ofte ’hurtigt’ arrangerede marathonløb til en meget billig penge, typisk maks. 100 kr. for deltagelse. I den mest rå udgave skal man selv sørge for sin egen forplejning, inklusive væske, under hele løbet, dette er blandt andet tilfældet ved GARMIN Rudersdal Cannonballs, som der har været afholdt ikke færre end 16 af i år 2009 ! Til mange af de øvrige løb er der ofte et ok velforsynet depot med væske og lidt sukker (læs: slik), som til eksempel i det forholdsvis nydannede Skodsborg marathon, som den kendte TV-læge mv. Jerk W. Langer står bag. Også i Jylland er et hav af små løb dukket op, typisk arrangeret af diverse marathon- og ultraløbere selv... og således har vi i det ganske land kunnet løbe myriader af marathonløb her i år 2009 for meget billige penge. Herligt !

Lad os se et par eksempler på nogle af løbene fra år 2009, hvoraf flere iøvrigt har fundet sted enten på almindelige hverdage (eller sommerhverdagsaftener) eller ligefrem det allermest hellige: helligdage !

Ballet blev åbnet med det festlige Fastelavnsmarathon i Horsens, hvor mange af løberne var udklædte.


Fastelavnsmarathon 2009 (Tor Rønnow som skelet)

Skærstorsdag fulgte et af årets absolut hårdeste løb, Nadver marathon i de kunstigt anlagte Hasle Bakker ved Aarhus. Man skulle op ad bakkerne ialt 22 gange (!) og tænk sig, vinderen fik en sluttid på 3.15, helt utroligt. Dette er et af de absolut hårdeste løb, jeg nogensinde har prøvet.


Nadver marathon 2009

I slutningen af april løb vi GARMIN Rudersdal Cannonball 3 på en usædvanlig smuk og lysegrøn dag...


GARMIN Rudersdal Cannonball 3

... dette i skarp kontrast til årets sidste tur på RudersdalRuten 2 juledag, hvor otte løbere skøjtede igennem de isglatte landskaber ved Birkerød, Nærum, Vedæk og Holte. Men ikke nok med det, flere af os løb da også selve juleaftensdag, tænk sig, sammen med de ialt 30 løbere, der havde taget turen til Fyn for at drible igennem de smukke, snefyldte marklandskaber nordvest for Odense i Mens vi venter”-marathon


Mens vi venter – julemanden løb med hele vejen !

Disse løb var bare et lille udpluk, se mere på min side temperance.dk. Trenden med Cannonball-marathons ser ud til at fortsætte i 2010, og skulle man få lyst til at deltage, så gælder det om løbende at følge med her på motionslob.dk, hvor løbene oftest annonceres.

Står man evt. overfor at skulle løbe sit første marathon, så kan disse billige Cannonball-løb også bruges til at få en lang træningstur sammen med de erfarne marathonløbere... så kan man få prøvet tingene lidt af og få en masse tips... og så iøvrigt stå af ved f.eks. 30 km. Det ser vi flere, der gør. Og har man allerede flere marathons i bæltet, så kan det være en god oplevelse at få, at marathonløb ikke behøver være ligmed tusindvis af mennesker i halvlogistisk kaos og stress.. men at det såmænd kan starte kl. 16.30 en almindelig sommerdag efter arbejde !

I alle tilfælde... vel mødt derude til Cannonball-marathons i 2010 og godt nytår !

mvh. Tor Rønnow

#1

adahls billede

Er det normalt at man selv skal optage sin tid på Cannonball runs?

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14918:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina