Berlin: Don't mention the war.

Tor Rønnows billede

Jeps, nu glæder vi os til Berlin Marathon på søndag ! Vi håber, det bliver nogenlunde ala som i 2012, ja, visualiserér hele turen her. Så er du forberedt !

Berlin Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Berlin Marathon 2012 - Brandenburger Tor

Der er 40 års jubilæum i Berlin, og DET SKAL FEJRES ! Men inden jeg kommer ind på dette, så tager vi lige denne historiske tour de force:

29.09.1943 Berlin
Vi er midt i 2. Verdenskrig, tyskerne besætter Korfu og klargører aktion mod de danske jøder, hvilket de dog får mindre held med, eftersom mange via de heroiske sejlture over Øresund smugles til Sverige natten efter.

11.09.2001 New York
To flyvemaskiner smadrer ind i de to Twin Towers på Manhatten, og markerer starten på krigen mod Al Qaida og ideologierne imellem. Sikkerheden skærpes i bl.a. lufthavne verden over og forandrer den måde, hvorpå der rejses, hvordan større musæer, sportsstadiums mv. besøges.

15.04.2013 Boston
Marathonsporten mister sin uskyld, idet to trykkoger-bomber springer tæt ved målgangen på den legendariske Boyleston Street. Mindst tre mennesker mister livet og adskillige hundrede såres, heraf mister adskillige løbere deres ben (!).

29.09.2013 Berlin
Det er så på søndag ! Op til løbet har der været megen palaver om den skærpede sikkerhed, herunder at løbsnumre ikke kan overdrages til andre.

Så hvad er så meningen med denne oversigt ? Det er såmænd at fremhæve, hvor fantastisk priviligerede vi løbere er, hvis vores største problem i verden er, at verdenssituationen æder sig ind på vores noget luksusagtige og halveskapistiske udskejelser i form af marathonløb. Uha da, sikke en skæbne. Eller måske ikke! Måske er det tid til at indse, at verden er blevet for kompleks til at "sport og politik (læs: krig!) ikke hører sammen". Det er pokkers ubekvemt, ganske som det er pænt irriterende, at vi lider under såvel globaliseringen som den globale opvarmnings kræfter. Det generer os i vores tilbagelænede og beskyttede liv, hvor tingene handler om at NYDE, og med en person som primær interesse: sig selv! Men. Den virkelighed er forbi. Måske var den blot en kort illusion i civilisationshistorien.

DERFOR. Tag imod den skærpede sikkerhed med kyshånd... og lad os håbe, at der absolut intet ondt sker på søndag. Lad os i stedet markere, at Berlin Marathon netop bliver den store og unikke verdensbegivenhed, den er, en fælles løbetur og gigantoplevelse for tusinder af mennesker af vidt forskellig afstamning, nationalitet, religiøsitet og seksualitet (osv. osv.). Lad os som begivenheden omfavne forskelligheden, og ligesom sikkerhedsbåndene værne om den og de mennesker, de individer, den udgøres af. Os allesammen ! Vi er nok forskellige udenpå, men har nok de samme mål indvendig. På søndag stræber vi alle efter det samme mål: at få en god oplevelse og gennemførelse ved Berlin Marathon, et af klodens største maratonløb, en af de seks Marathon Majors, det danske maratonanneks i Tyskland. Korrekt, det bliver ikke det samme fremover, og det bliver sværere at arrangere gruppe/klubture til løbet. Men hvad er denne ulempe imod at miste sine ben, eller imod at have endt sine dage som krigsoffer ?

Jeg vil kigge på mit sikkerhedsbånd med forståelse og med kærlighed. Vi ses i Berlin !

vh. Tor Rønnow

PS: Gruppeturer kan man så arrangere til f.eks. Düsseldorf Marathon, som jeg vil anbefale som en fuldgod perle af en erstatning for Berlin, se min beretning fra årets løb her:
Düsseldorf Marathon 2013 - billeder

#1

Kasper Christensens billede

Hej Tor

Du har helt ret. Som jeg ser det, så er der masser som kigger efter ændringerne og ikke mindst begrænsningerne.

Jeg havde mit første mrathonløb i Berlin i søndags, så jeg kom derned med "jomfruøjne" og nød det hele. Jeg så ikke nogle begrænsninger og synes det hele var perfekt. Og at dagen så slutter med en verdensrekord og en super god tid til mig, er jo bare et plus.

Og som afslutning, vil jeg lige runde af med starten: Hvis vi kun kigger efter det vi leder efter, så ser vi ikke andet. Åben øjnene og sug det hele ind i stedet.

Mvh

Kasper

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Jørn Künnapuus billede
  Jeg kommer ihvertfald ALDRIG til at ELSKE at løbe. Men sjovt nok så giver jeg mig igang med at træne op til det igen og igen. Denne blog vil hovedsagelig blive brugt som dagbog. Dog vil der nok også...
 • Per
  Pers billede
  Følg Michael og mig op til, og under vores tur Kattegat Rundt i løbesko og på cykel i maj/juni 2014
 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Jeanettes billede
  Min blok om løb.
 • Danni Callesens billede
  Jeg løber Jylland rundt for Julemærkehjemmene i september 2011. Turen går langs kysten og er på 1000 km. Følg mig her på bloggen.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14926:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina