Løbsrekorden slået ved Nykredit Copenhagen Marathon 2010

Anette Lund Madsens billede

Løbsrekorden slået ved Nykredit Copenhagen Marathon 2010

Meget var nyt ved Nykredit Copenhagen Marathon 2010. Ny løbsrekord hos kvinderne, nyt start- og målområde og nyt ruteforløb. Tilsammen gav det en ny succes for det klassiske løb i Københavns gader.

Hele fem minutter blev slået af kvindernes meget sejlivede løbsrekord ved Nykredit Copenhagen Marathon 2010, da den hurtige amerikaner, Colleen De Reuck, løb over stregen i tiden 2 timer 30 minutter og 53 sekunder.
Hos mændene overraskede Mikkel Kleis fra AGF ved at vinde løbet i tiden 2:22.29, mens favoritten Steen Walter fra Sparta måtte nøjes med en 7. plads.

Nye tiltag ramte plet
"Vi har i dag set, at det var perfekt at flytte start og mål til Islands Brygge", siger direktør Dorte Vibjerg fra Løb i København / Sparta, som har arrangeret løbet. " Området ved Den Omvendte Båd har givet plads til flere tilskuere, storskærme og underholdning - stemningen var simpelthen fantastisk!"
Ikke kun det nye område har været en succes. Ruten bød på mange nye oplevelser, og det tog løberne godt imod. De nød også godt af den massive opbakning fra de mange tilskuere langs ruten, som var med til at gøre turen ekstra festlig.
Der var tilmeldt et rekordstort antal løbere. 12.644 havde tilmeldt sig. heraf stillede 9.847 til start og 9.141 gennemførte løbet.

Live-tracking og tv-sammendrag
Med TracTrac kunne man hele vejen følge eliten, fartholdergrupperne og en række kendis-løbere. Det kunne både ses på storskærmene i målområdet og hjemme i stuerne, hvor der blev holdt nøje øje med løberne undervejs.
Søndag aften sendte DR2 én times sammendrag fra dagens løb, hvor man med tydelighed kunne se hvor fantastisk København tager sig ud, når den er fyldt med seje løbere og entusiastiske tilskuere.

Løbets og DMs top 3
Herrenes top 3 blev: Mikkel Kleis (DK) 2:22.29, Alan O'Shea (IR) 2:22.53 og Lukas Gurfinkiel (PL). Kvindernes top 3 blev: Colleen De Reuck (2:30.53), Anne-Mette Aagaard (DK) 2:38.50 og Anne-Sofie Pade Hansen (DK) 2:44.16.
Der blev også afholdt DM ved årets maraton. Her var top 3 hos herrerne: Mikkel Kleis (AGF) 2:22.29, Torben Juul (Viking Rønne) 2:29.52 og Steen Riis Petersen (Herning Løbeklub) 2:30.11. Hos kvinderne blev det Anne-Mette Aagaard (Sparta) 2:38.50, Anne-Sofie Pade Hansen (Sparta) 2:44.16 og Lone Balling (Skive AM) 2:57.06.

Ny hjemmeside 1. juni
Allerede 1. juni lancerer Sparta sammen med løbets hovedsponsor, Nykredit, et nyt design af hjemmeside for Nykredit Copenhagen Marathon. Næste års løb finder sted søndag den 22. maj 2011.
Nykredit er en af Danmarks førende finanskoncerner med bank og realkredit som de to bærende elementer. Derudover har Nykredit aktiviteter inden for forsinkring, pension og ejendomsmæglervirksomhed. Læs mere på www.nykredit.dk

#1

færdigmedfyrres billede

Ja, det er muligt at AGF's fodboldhold rykker ud af SAS-Ligaen. Men marathon det kan de sku' Smile

Jeg gætter på, at Mikkel Kleis er den nye superstar i Århus!!

Om bloggen

Anette Lund Madsens billede
Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Alex NIelsens billede
  Hej Jeg har oprettet et løb nr. 2 ?
 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15346:

Gongyaoyans billede
Jeg har løber 22 gang halvmarathon

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk