At rejse er at løbe

Henrik Lund Jensen

Løbeskoene er altid med i rejsebagagen. Der er mange gode løbeoplevelser at hente på enhver ferie

Ferietid er lig med rejsetid for de fleste. Når solen står lavt over horisonten i vintertiden, lokker Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura. Eller Thailand. Når sneen dækker landet, er det sjovere at løbe på en sandstrand ved Agadir i Marokko. Når frosten bider, er det mere fedt at løbe i en solopgang ved Playitas. Også når ferierejsen ikke lægges i vinterperioden, men om forår, sommer eller efterår, venter der samtidig anderledes oplevelser for aktive løber.

Tidlig morgen

Mange af de allerbedste løbeture ligger om morgenen, når du befinder dig i en storby, ved stranden eller i et sommerhusområde. Når lysten til at løbe en tur mærkes helt inde under dynen eller slumretæppet. Lyset anes ganske svagt, og fuglefløjt og andre lyde trænger sig på. Det kan være blæsten, trafikken eller dyr, der pusler omkring. Det hele vågner. Stille og roligt. At snige sig ud af sengen, før familien opdager det, at klæde om i et tilstødende lokale, at snøre løbeskoene i entréen eller ude på trappen. At indsnuse luften, at mærke lyset, temperaturen, vinden og den helt særlige morgenstemning, man kun oplever som løber.

Ud og se sig omkring

Ofte er de mest oplivende løbeture om morgenen foregået i naturområder i Danmark. Erindringen har lagret sine indtryk fra Bornholms smukke byer, den jyske vestkyst, Rørvig, Skagen, Aarhus og Thurø. Langelands kyst, Ærøs kyster, Karrebæksminde og Endelave.

På mere eksotiske, udenlandske destinationer i Kenya, Spanien, Marokko, Skotland, USA og Grækenland. Spændende er det at løbe i en storby om morgenen. Den første dag i en ny by er en ren opdagelsesudflugt: at lære gader, stræder, smutveje, boulevarder og parker at kende. Hvor ligger den nærmeste bager? Hvorfra går metroen? Hvor der stierne bedst og mest løbervenlige? Hvor langt er der mon rundt om den nærmeste sø? Som løber er det berigende at suge til sig. Prøv at følge trafikken, mennesker på vej, skolebørn, hunde, unge og gamle. Få selve byen helt ind under huden. Uanset om den hedder Berlin, Paris, Glasgow, London eller New York. Som løber opdager du hurtigt, hvordan området er indrettet. Finder de bedste ruter og mest attraktive løbestræk.

Løbeglæden får et boost

Morgenløb i ferien er et must. Det er umuligt at lade være. Det handler om energi og lyst. At stå op og modtage dagen med åbent løbersind. Det sparer samtidig på træningstid og familietid, for man skal ikke tage sig sammen senere på dagen og lægge programmet om. Det er ikke den mest effektive form for træning, ganske vist, men kombineret med et par bakker, lidt sprint og nogle "skjulte intervaller" i form af trapper, går det endda. Det giver løbeglæde at opdage nye ruter, anderledes stier, krogede veje, bakker og eksotisk terræn. At indsnuse luften, at sanse, dufte og lade sig føre med. For en løber er morgenturene i ferien med til at give inspiration, ny energi og appetit på at fortsætte træningen. Kvalitetstid classic. Efter en ferie er du helt klart blevet en gladere løber. 

God løbetur!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk